Empatica

Empatica is een Symfonische Heavy Metal band uit het zuiden van het land. Hun muziek bestaat uit invloeden van Nightwish, Dimmu Borgir, Sonata Arctica, Rhapsody of Fire and Epica.

The band is in de lente van 2010 opgericht door Harald Bouten en Bram Hoogstraten nadat zij stopten met Inquisition Symphony. In de herfst van 2010 was de eerste line-up compleet en verhuisde de band naar de garage van Rick Krause, een van de toetsenisten.

Na ongeveer zes maanden bracht de band op 15 april 2011 hun eerste demo uit getiteld: "Redemption" 2 weken later op 30 april speelden zij hun eerste optreden op Queenpop 2011. De band werd goed ontvangen en de eerste oplage van 60 demo's was meteen uitverkocht.

Met het plan meer optredens te krijgen en hun CD te promoten nam Empatica contact op met verschillende zalen en cafés. Verschillende optredens werden geplant maar helaas besloot Mike (vocals) de band te verlaten. Hoewel er vervanging werd geregeld konden de optredens niet doorgaan in verband met een enkel blessure van Martijn (drums).

In augustus nam de band een nieuwe zanger aan genaamd Danny Weijs. Met een opnieuw complete line-up is band flink aan het groeien doormiddel van veel optredens en een nieuwe demo die gepland staat voor november 2011.

OUDE OPTREDENS VAN Empatica

  • 05 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Empatica

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Empatica. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.