4hoogachter

Nederland

In mei 2001 richten Birgit van der Jagt, Karine Roldaan, Floortje van Soest en Heleen van Wiechen een stichting op, in de eerste plaats om hun ideeën over de maatschappij en over theater vorm te geven. Het doel: onbetreden paden bestormen en een constante verwondering over de hedendaagse maatschappij.
Nog steeds blijft 4hoogachter zich verwonderen en zoekt weer nieuwe paden, omdat de wereld dynamisch is en dús blijft vragen om oplettendheid.
Elke voorstelling wordt gemaakt vanuit een vraag die voortkomt uit dat wat we om ons heen zien gebeuren: Hoe plannen we 'ontspanning' in onze agenda? (ALARM! 2002), Hoe kunnen we de omstandigheden naar onze hand zetten? (Engel 2004), Hoe krijgen we ons leven als 'in de film'? (Margarita's by the Sea 2005). Wat gebeurt er als je je dromen nastreeft in omstandigheden die je tegen lijken te werken? (Het Bosch in, 2008), Wie kan je vertrouwen? (Over Bagger en Poepewitte, 2011).

4hoogachter is inmiddels aangevuld met productieleider Kirsten Dijk, die de voorstellingen en projecten op zakelijk en organisatorisch gebied in handen heeft. Er is weer een globale lijn uitgezet voor de komende jaren, waarin plannen zijn opgenomen voor zowel volwassenen als jeugd/jongeren, voor zowel locatievoorstellingen als voorstellingen in het theater én plannen voor professionalisering op zakelijk gebied.

OUDE OPTREDENS VAN 4hoogachter

  • 27 - 28   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN 4hoogachter

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van 4hoogachter. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.