Cashmere Jaxx

Uit: Breda - Nederland

Club, House en Dance DJ. Twintiger, eigenlijk nog maar een baby’tje, maar bijzonder gedreven als DJ. Cashmere Jaxx, ooit geboren als Ravinder Sampat, had een helder moment nodig om de knoop door te hakken en DJ te worden. Rond 2007 begon het dance-virus zich te verspreiden in het lichaam van Cashmere Jaxx:

"Ik was op reis in Amerika, dat weet ik nog goed. Tijdens mijn reis had ik een mp3-spelertje bij me, waar destijds hits als “Around the world” en “Plug it in” uit bliezen. Ik wist dat ik House-, Dance- en Clubmuziek al tof vond, maar dat ik dat ook zelf kon gaan draaien…? Totdat ik in San Francisco een enorme muziekwinkel binnenliep, waar op de derde verdieping een apart hoekje voor alle Dancemuziek gereserveerd was. Mét: Een dubbele draaitafel. Dat was het moment waarop ik voor het eerst een plaat uit een rek haalde, die vervolgens op de speler legde en de naald het begin van de plaat liet zoeken. Daft Punk met “Around the World”.
Koptelefoon op mijn oren en gaan. Ik was verkocht! Dit moest ik meer gaan doen!"

En dat gebeurde gelukkig ook. Cashmere Jaxx begon onder de naam Kashmir te draaien in en rond zijn woonplaats Breda. Daarvandaan groeide de liefde voor de muziek en het vak.

In 2011 is Kashmir, Cashmere Jaxx geworden. Nieuwe naam, met nieuwe ambities. Waarom de naam? Cashmere is uiteraard een directe vertaling van Kashmir. En Kashmir is de tweede naam van Ravinder. Ravinder Kashmir Sampat. De toevoeging Jaxx, is met name een ode aan het welbekende Britse DJ-duo Basement Jaxx. Daarnaast is het een verwijzing naar Jack Sampat, de vader van Ravinder Sampat.

KOMENDE OPTREDENS VAN Cashmere Jaxx

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Cashmere Jaxx. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.