Fully Fullwood

Jamaica

Fully Fullwood is één van de belangrijkste reggaebassisten aller tijden. Hij krijgt geen uitgebreide vermelding in de popencyclopedie. Toch is de bassist veel invloedrijker dan je zou denken. Niet alleen was hij vast lid van de band van Peter Tosh (Word, Sound & Power), maar als studiomuzikant werkte hij met zo’n beetje alle grootheden uit ‘the golden age of reggae’ en vroege dancehall. Black Uhuru, Big Youth, The Abyssinians, Gregory Isaacs, Horace Andy, King Tubby, Lee Perry, Prince Far I… eigenlijk is het een kunst om invloedrijke reggae-artiesten te noemen met wie Fullwood niet heeft samengewerkt.

De laatste jaren speelt Fullwood veel met zijn eigen Soul Syndicate Band en de naar hem vernoemde Fully Fullwood band. Met een groep doorgewinterde muzikanten reist hij nu over de wereld met een programma dat grotendeels gewijd is aan de geweldige songs van twee van de allergrootste reggaesterren, Marley en Tosh. Fullwood is één van de weinige nog levende muzikanten die ook werkelijk met beide grootheden heeft opgetreden.

OUDE OPTREDENS VAN Fully Fullwood

  • 27 aug `09
  • 03 mrt `09
  • 26 feb `09
  • 22 jan `08
  • 16 - 17   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Fully Fullwood

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Fully Fullwood. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Fully Fullwood

Live gezien door: