Bleach (rock)

Uit: Top en Twel - Nederland

Vijf vrienden uit Top & Twel hadden in hun late pubertijd een muzikale voorkeur voor stevige rockmuziek. In 1990 zijn ze begonnen met het maken van muziek. Niemand kon een noot lezen of schrijven of had een serieuze vorm van muziekles gehad. Maar dat bleek geen enkel probleem. Met muzikaal gevoel en fanatisme groeiden ze snel uit tot dé coverband van Top & Twel.
Maar na 10 jaar en ruim 100 rock-covers werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Daarnaast veranderde de samenstelling van de band. Er kwam een nieuwe drummer en de leadgitarist nam afscheid. De vier bandleden kozen voor 100% eigen werk en vormden vanaf dat moment het fundament voor BLEACH.
Van begin af aan heeft BLEACH driftig gezocht naar een eigen sound. De eigen muziek en eerste nummers kwamen wat langzaam en gedegen tot stand. Na een handje vol nog uiteenlopende nummers ging alles steeds meer in één richting.
In 2006 kan gesteld worden dat de eigen sound wel gevonden is. BLEACH maakt rocknummers van het kaliber … stevig, melodieus, open, eerlijk en up- tempo. Rocknummers die staan en met de juiste frisse input bij iedereen lekker binnenkomen….
In 2004 – 2005 is de eerste CD opgenomen in studio Lobbes in Opende. Op de CD ‘Fourhundredfiftynine’ staan 9 eigen nummers van het eerste uur. BLEACH werkt nog steeds wekelijks aan nieuw materiaal. In een hergebruikte bouwkeet op een boerenerf worden onder extra inspiratie uit het kratje nieuwe nummers uit de Friese klei getrokken. Naar verwachting wordt de tweede CD in 2007 opgenomen.
Inmiddels staat er een redelijk repertoire en kan BLEACH live een set van formaat spelen. BLEACH is dan ook klaar om vaker het podium te betreden. ‘On stage’ komt BLEACH het best tot z’n recht en toont BLEACH zich een hechte eenheid die de eigen muziek ongecompliceerd en zonder overbodige poespas presenteert.

OUDE OPTREDENS VAN Bleach (rock)

  • 26 - 27   mei
  • 31 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Bleach (rock)

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bleach (rock). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bleach (rock)

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: