Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen

Uit: Antwerpen - België

Wie zijn we?

De Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen is sinds 1901 het huisorkest van de politie in Antwerpen.

Het is een harmonieorkest, ontstaan uit de "Politieverbroedering van Groot Antwerpen" die een jaar eerder gesticht was. Een politieverbroedering die een beetje een politievakbond "avant la lettre" was. Muziek spelen was een manier om op culturele wijze als groep naar buiten
te komen zonder verdacht te worden van activiteiten die in die tijd strikt verboden waren.

Binnen- en buitenland

Naast binnenlandse optredens wordt de KMLPA regelmatig gevraagd door buitenlandse organisatoren. Bij deze optredens speelt de muziekkapel naast professionele orkesten van wereldniveau. Denemarken (taptoe Aabenraa), Italië, Hongarije, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland (Musikparade), Zwitserland (taptoe Basel) zijn maar enkele voorbeelden waar de KMLPA zich al van haar beste kant heeft getoond.
In het binnenland zijn de taptoe van Antwerpen en ons kerstconcert en lenteconcert jaarlijks terugkerende waarden.

Het orkest

De muziekkapel is een harmonieorkest wat wil zeggen dat zij bestaat uit koper- en houtinstrumenten alsook een percussiesectie. Het orkest heeft ook een tamboerkorps bestaande uit 10 tamboers.

KOMENDE OPTREDENS VAN Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.