Croom

Uit: Zichem - België

Via z’n goede vriend Paul Michiels kwam Bert Van Roosendael terecht bij zangleraar Peter De Smet en een mogelijke carrière begon in zicht te komen. Met z’n eerste Nederlandstalig rockbandje en de singel ‘Frisse lucht’ pakte Bert zijn eerste succesje. De plaat werd opgenomen ten voordele van de astmastichting in België. Bert deed interviews op Radio 1 en 2 en haalde zijn eerste ‘Tien om te zien’. Het gebrek aan eendracht binnen de groep zou leiden tot het ontbinden van de band. Keihard doorwerken, zei Bert tegen z’n vrienden, en vroeg of laat komen we er. Het moment van ‘er te staan’ was bijna in zicht toen Bert de zanger van Mozaïek moest vervangen tijdens een concert van de groep op de Grote Markt in Mechelen. Dit ging niet onopgemerkt voorbij en enkele a&r managers van diverse platenfirma’s stonden in de rij om rond Bert wat op te zetten.

Uiteindelijk was het Jo Cassiers die als songwriter/producer Bert kon overtuigen om voor de lange-termijn-visie te gaan. Samen begonnen ze nummers te schrijven en het uiteindelijke resultaat, na ruim anderhalf jaar voorbereiding, is een album waar platenfirma HKM volledig wil voor gaan. De titel van het album zegt veel over de samenwerking Bert Van Roosendael - Jo Cassiers en de muzikanten die samen CROOM vormen: ‘Eindelijk een doel’. Dat doel moet duidelijk zijn… de lancering van een nieuw Nederlandstalig pop-rock verhaal in Vlaanderen: ‘CROOM’! De eerste singel, een ware vuurdoop spreekt alvast boekdelen: ‘Het vuur’!

OUDE OPTREDENS VAN Croom

  • 13 - 14   sep
  • 16 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Croom

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Croom. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Croom