Anigye

Anigye (zeg: a-NI-djee) alias Stijn Halfens draait vanaf 1993. In deze tien jaar heeft hij zich naast draaien in zijn kelder bezig gehouden met draaien op feestjes en discotheken. Hij besloot in het 2003 zijn promo te verspreiden. Deejays en organisatoren waren enthousiast over zijn muziek. Anigye werd uitgenodigd en won de contest georganiseerd door Heineken (Thirst).

Op dertienjarige leeftijd werd Anigye door een aantal vrienden op vakantie in Frankrijk geïnspireerd door housemuziek. Hij kocht draaitafels en ging zelf aan de slag.

Anigye heeft zich in de opvolgende jaren verdiept in verschillende stijlen als house, trance en club. Hij haalde inspiratie uit labels als Vendetta, Work, Motorbass en Junior.

Vanaf 1999 richtte Anigye zich met name op de studie Communication en Multimediadesign. Deze studie wekte zijn interesse in het produceren van muziek. Tevens kwam hij tijdens deze studie in aanraking met groovy house. Dit was voor Anigye een eye-opener en zette hem aan het denken. De tweeëneenhalf jaar die volgden is hij op zoek gegaan naar andere stijlen, artiesten en labels.

Organisaties als Earth hebben hem geïnspireerd tijdens deze zoektocht. De combinatie van (tech-)house en progressive spreekt hem erg aan. Het geeft hem de drive om naast het draaien van deze stijlen ook zelf muziek te produceren. In de toekomst hoopt Anigye met zijn muziek veel andere mensen te inspireren.

OUDE OPTREDENS VAN Anigye

  • 23 - 24   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Anigye

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Anigye. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.