ARTIEST: Grazzhoppa's DJ Bigband

België

Grazzhoppa, Smimooz, Lamont, Yzerbeat, XXL en Mixmonster Menno, de eerste bezetting van Bigband # 1 waren samen goed voor 25 concerten in drie landen. Zij en zes nieuwe turntablists –Courtasock, Optimus, Vindictiv, J to the C, Boula One en Iron- smijten zich samen met saxofonist/componist Fabrizio Cassol (Aka Moon), de Amerikaanse zangeres Moe (Zap Mama), en geluidstovenaar Driz.

De draaitafel, een instrument dat zo bepalend is voor veel van de hedendaagse muziek, blijft centraal staan.

Het Gentse Zumo del Scumos werkt het Visual Vectorz-luik uit. En neen, de beelden van Visual Vectorz gedragen zich niet als backdropdecor of als een brave vertaling van de muziek naar beelden. De oorspronkelijkheid staat voorop, het plat behagen en risicoloos reproduceren blijft uitgesloten. Het haast zuiver technologisch aspect dat schuilt achter DJ-ing, VJ-ing en digitale mediakunst tout court koppelt kc nOna aan de choreografie van de hand- en vingermanipulaties, het heen en weer springen tussen draaitafels en mengpaneel, het scratchen en cutten. Lineair daartegenover staan de verhalende beeldcomposities en de screen setup als een reflectie over de muziek. Aan visuele topics geen gebrek: jongerencultuur, nieuwe media, dans, film,.... In één woord: DJ Grazzhoppa’s DJ Bigband & Visual Vectorz Project. Meer moet dat niet zijn.

OUDE OPTREDENS VAN Grazzhoppa's DJ Bigband

  • 13 - 14   apr
  • 17 jun `11
  • 05 - 06   nov
  • 29 - 02   jun
  • 25 - 27   aug
  • 12 - 13   mrt
  • 07 - 09   nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Grazzhoppa's DJ Bigband

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Grazzhoppa's DJ Bigband. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Grazzhoppa's DJ Bigband

Live gezien door: