ARTIEST: Mary Prado

Uit: Rotterdam - Nederland

ary Prado. Dat die naam een belletje doet rinkelen, kan heel goed kloppen. In de jaren negentig maakte ze danceplaten met het productieteam van 2Unlimited. Met I Get Up en Deep Inside Of Me haalde ze hoge noteringen in Australië, Scandinavië en Japan. Sindsdien is zij de frontvrouw van de Driftkickers, één van de succesvolste coverbands van de Randstad.

De afgelopen jaren groeide bij Maria del Carmen Prado Balboa, zoals de volbloed Spaanse ingeschreven staat bij de burgerlijke stand van Rotterdam, de behoefte om een heel persoonlijke plaat te maken. Een album met zelfgeschreven Engelstalige liedjes die verhalen over het wel en wee in haar leven. Titels als Beautiful Dark Side, Could Have Been en Can Forgive Not Forget spreken wat dat betreft boekdelen. In de studio van producer Sebastiaan Brouwer (o.a. Isabelle Amé en Kelvin Muis) groeide Embrace, KISS & Let Go. Een collectie mooie eigen liedjes met een stevig, eigentijds geluid. Expressief, eigen en met internationale allure.

Dat Mary Prado op het podium haar mannetje staat, bewijst ze al vele jaren. Dat doet ze nu ook op de plaat met afwisselend mooie ingetogen soul ballads en spetterende rocksongs. Met af en toe een vleugje electropop past het album ook verrassend goed in de lijn van haar danceplaatjes uit de nineties. Op Embrace, KISS & Let Go komen alle lijnen uit het leven van Mary Prado samen.

OUDE OPTREDENS VAN Mary Prado

  • 30 nov `14
  • 01 jun `14

KOMENDE OPTREDENS VAN Mary Prado

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Mary Prado. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Mary Prado