RB BluesConsession

Uit: Waalwijk - Nederland

The RB BluesConsession is opgericht door de Goudse Hammond en Pianospeler Roland Bakker. Roland droomde al jaren van een band die met de Blues als uitgangspunt de vele aan de blues gelieerde muziekstijlen speelt.

Line up:
Roland Bakker – Hammond & Piano
Lars-Erik van Elsakker – Drums
Fotis Anagnostou – Basgitaar en Contrabas
Ron van Beijnen – Gitaar
Marc Bocken – Zang

Roland Bakker
Roland Bakker, oprichter en naamgever van de RB BluesConsession heeft inmiddels een behoorlijk staat van dienst in 'de scene'.
In zijn jongere jaren, speelde hij al in diverse bands, uiteenlopend van soul tot (hard)rock. Ook begeleidde hij tijdens hun Nederlandse- en Europese tournees jarenlang een aantal Amerikaanse bluesartiesten, waaronder zanger-gitarist Chick Willis, Lamatries McQueen, Steve Cocon, Rick Wyman en stergitarist Allan Haynes. Ook heeft hij met zijn spel en sound fikse bijdragen geleverd aan de JP band, Barend Courbois en Vengeance. Nu is hij een eigen band gestart die vanuit de verscheidenheid van bluesstijlen opwindend nieuw geluid laat horen.

KOMENDE OPTREDENS VAN RB BluesConsession

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van RB BluesConsession. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.