Dada's Troost

Uit: Helmond - Nederland

De Eindhovense/Helmondse driekoppige band Dada's Troost staat voor; in het Brabants, met strakke drums, slappende baslijnen en indie/noise gitaarpartijen keihard te bezingen waar het om gaat. Dada’s Troost is experimentele funkrock zonder taboes, doch serieus en met een knipoog en hoogst origineel.

Dada’s Troost is ontstaan in het najaar van 2013. Het eerste jaar van de band liep meteen als een trein met mooie optredens op festivals zoals Eurosjopper en Impact. Najaar 2014 is hun debuut "Fanfare Obesitas" verschenen, het album is uitgebracht op zowel CD als digitaal, te verkrijgen bij alle grote aanbieders zoals iTunes en Spotify. In 2015 bracht de band de single Kennedymars! uit, welke gevolgd zal worden door een live EP waarvan de release gepland staat in december 2015. Deze Live EP zal nummers van "Fanfare Obesitas" bevatten maar ook nieuw materiaal. Het nieuwe materiaal zal iets volwassener en serieuzer zijn dan "Fanfare Obesitas", in de single Kennedymars! is deze richting al goed te horen. Nummers als "De Wraak van Kurt Cobain", "Dikke Auto's" en "Revolutie" verzekeren ons ervan dat het volgende album divers en pakkend zal worden.

Bezetting:
Pieter van den Berkmortel: bas en zang
Marc Bruijn: Drums, backings en percussie
Dirk van Duijnhoven: Gitaar en backings

OUDE OPTREDENS VAN Dada's Troost

  • 04 mei `19
  • 24 aug `18
  • 21 mei `16
  • 23 apr `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Dada's Troost

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Dada's Troost. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dada's Troost

Dada's Troost NIEUWS

Live gezien door: