Supergum

SUPERGUM is ontstaan in december ’95 uit het soloproject "Generation F.Y." van zanger-gitarist Gert Verhaeren. Met dit trio reis je doorheen de wereld van de Undergroundrock waar Sonic Youth en The Pixies koningen zijn en Mauro Pawlowski en andere Millionaire’s hofleverancier zijn. Door meer nadruk te leggen op het muzikale dan op het vocale, probeert SUPERGUM een oerrockgeluid met een dubbele strik in de oren van de luisteraars te knopen. Mooie, strakke drum/baspartijen worden overgoten met vettige gitaarriffs. Kortom, SUPERGUM-nummers kleven je als het ware vast aan een muur van gitaargeluiden door middel van een reuze-kauwgom (SUPERGUM), gekauwd door catchy zanglijnen. Of zoals Het Belang Van Limburg het in 1998 formuleerde tijdens Humo’s RockRally: "Een straffe opener, en ongelooflijk lui-hui-uid. Als God verkouden is, dan klinkt zijn nies als SUPERGUM”.

Half november ’97 bracht SUPERGUM een eerste C.D.-single, "AIRPLANE!" genaamd, uit met daarop drie nummers (Airplane!, Eating Bullets, Last Song). Deze release gebeurde in samenwerking met het BOOM!-label uit Halle, dat zorgt voor de promotie op de nationale en regionale radiozenders. Hiermee stonden ze 8 weken in "De Afrekening" van Studio Brussel en behaalden ze als hoogste notering nr. 23.

SUPERGUM speelde o.a. op Eurorock (Sisters of Mercy, Anne Clarck), Bospop 2004 (met o.a. Status Quo, Deep Purple, Anthrax, Adler’s Appetite, Rose Tattoo, Vernon Reid,…) en nog vele andere kleinere en middelgrote festivals en deed voorprogramma’s van Triggerfinger, Camden, The Kids, Betty goes Green, …

In april 2006 brengen zij de EP “Unstoppable Noisemachine” uit met 6 spatten vuurwerk!


De bezetting van SUPERGUM (anno 2006):

Zang, gitaar: Gert Verhaeren
Bas, backing vocals: Guido Vanbussel
Drums, backing vocals: Innocent

OUDE OPTREDENS VAN Supergum

  • 02 sep
  • 23 dec
  • 02 sep
  • 20 mei
  • 30 apr
  • 16 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Supergum

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Supergum. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Supergum

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: