Daniël Metz

De muziek zit Daniel in zijn genen. Een aantal jaren conservatorium en vooral veel praktijkervaring zorgen voor de rest. Het maakt van hem een veelzijdig muzikant die vrijwel alle toetsinstrumenten perfect beheerst.

Zijn eerste podiumervaring doet hij uiteraard op zijn eigen Ameland op. Als 9-jarige jongen wordt de tweekoppige band waar Daniel onderdeel van is, gevraagd voor een optreden tijdens het plaatselijke dorpsfeest. Zijn eerste gage bestaat uit een wekker.

Af en toe wisselen ze van bezetting, maar die muziekduo’s zijn door de jaren heen altijd blijven bestaan. Tegelijkertijd komen ook andere formaties tot stand, waaronder de Rowwen Heze coverband ‘Gang is Alles’. Terugkijkend is deze band, die naast het repertoire van de populaire Limburgers ook eigen nummers zingt, een belangrijke stap gebleken. Gang is Alles is bijvoorbeeld de reden dat Daniel accordeon leert spelen. In diezelfde tijd doet hij nog een ontdekking: zelf nummers schrijven ligt hem ook goed. De eerste stappen als producer van eigen muziek worden gezet.

De muzikaliteit en het virtuoze accordeonspel van Daniel blijven niet onopgemerkt. Wanneer BZN een afscheidsconcert op Ameland geeft, ziet Jack Veerman hem spelen tijdens het voorprogramma.

OUDE OPTREDENS VAN Daniël Metz

  • 07 - 10   sep
  • 08 okt
  • 08 nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Daniël Metz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Daniël Metz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Daniël Metz