Jaheat

Uit: Spijkenisse - Nederland

Reggae groep Jahead is de volgende opkomende talentvolle reggaegroup met MC sinds Postmen. Sterker nog zij hebben veel gemeen en de potentie om het zover te schoppen.

Zanger MJ, MC El Kapitan & DJ Wicked kennen elkaar al vanaf dat ze tieners waren. Ze luisterde al toen naar Reggae en Dancehall. Hun invloeden waren o.a. Capleton, Chronixx, Damian jr. Gong Marley, Bob Marley, Peter Tosh, Alpha Blondy etc.
Natuurlijk hadden andere muziekgenres hadden ook invloed op de heren, waaronder: Hiphop, Bubbling en Popmuziek. Vandaar dat El Kapitan alias CC (van de rap-formatie VSOP) verder in de hiphop ging en dat deed hij succesvol. Meerdere albums uitgebracht, vele samenwerkingen, awards gewonnen en een landelijke tour. Om internationaal door te breken ging hij naar de groep Zegevieren, iedereen had daar een inviduele kwaliteit om eruit te springen en dat bracht hun naar China. In samenwerking met de popgroep Shala gaven ze optreden(s) in Shaolin tempel. Overigens de eerste keer dat er een westerse band een optredens gaf ooit. Maar CC wilde meer en dat bracht hem bij toeval in contact met zijn oude vrienden Zanger MJ & DJ Wicked.
Zanger MJ is van oorsprong een R&B zanger dat van dezelfde generatie Replay en Romeo komt. DJ Wicked heeft ook aan de weg getimmerd als DJ in vele clubs & discotheken.
Ze begonnen met jamsessies op muziekgenre van hun oude liefde REGGAE. Dit verliep zo natuurlijk en vlekkeloos. Dat ze hiermee echt iets moesten doen. Ze begonnen veel tijd in de studio te steken, nummers te schrijven en op te nemen. Voor ze het wisten was de reggae-formatie: JAHEAT was geboren. Hoewel zij allen hun eigen weg kozen op het gebied van muziek, vonden zij elkaar weer terug.

Ik hoop dat zij jullie kunnen inspireren, maar vooral laten genieten van de liefde voor muziek. Voel de belevenis! JAH-World!

KOMENDE OPTREDENS VAN Jaheat

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jaheat. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.