Sabine Poiesz

Sabine kreeg masterclasses van o.a. Maxim Vengerov, Thomas Brandis, Liviu Prunaru, Gordan Nikolic, Philippe Graffin en Ivry Gitlis. Dankzij een gulle gift van de Stichting Donateurs van het Koninklijk Concertgebouw Orkest kon zij deelnemen aan de masterclass van Zakhar Bron.

Ze bekleedde verschillende posities in diverse orkesten; o.a. Salzburg Chamber Soloists, BOHO Players, deFilharmonie van Antwerpen, le Concert Olympique en Hamburger Camerata.
Door deze orkestervaring speelde ze onder dirigenten als Phillip Herreweghe, Ivan Fischer, Jan-Willem de Vriend, Edo de Waart, Pierre-Laurent Aimard en James Gaffigan. 


Meerdere malen speelde Sabine op het Gergiev Festival en in 2014 werd ze uitgenodigd om bij het Amerikaanse Avalon Quartet in te vallen op het Icicle Creek Chamber Music Festival te Washington.
Haar liefde voor kamermuziek deelt ze o.a. met de harpiste Milou de Rooij in Duo Danae, het HKU pianotrio waarmee ze in 2013 haar debuut maakte in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw. Ook speelde ze kamermuziek met leden van het London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouw Orkest.


Solorecitals gaf ze in Europa, Azie Amerika o.a. met pianist Jeroen Bal, Elena Braslawsky en Alex Le. In oktober 2015 werd ze uitgenodigd om voor de Verenigde Naties te Geneve een concert te geven.
In 2007 droeg de jonge Nederlandse componist Rens Tienstra “Dance of the Doll” aan haar op. Sabine bespeelt een Bailley uit 1887 en heeft een stok van Cuniot-Hury in bruikleen, beide ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.Ze is een alumna van onder meer Keshet Eilon (Israel) en Menuhin Academy Gstaad (Zwitserland).

OUDE OPTREDENS VAN Sabine Poiesz

  • 14 feb `16

KOMENDE OPTREDENS VAN Sabine Poiesz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Sabine Poiesz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.