Optreden Beenie Man in België wordt staatszaak {Update}

Door Marz667 op 22 juni 2010 - 17:37 1 Brussels Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille gaat de affiche van Couleur Café tijdens de ministerraad op tafel gooien. Hij pikt het niet dat de rapper Beenie Man mag optreden tijdens het festival. De Jamaicaan staat bekend om zijn homofobe teksten.
In een van zijn liedjes zingt Beenie Man onder meer dat hij 'de kelen van alle homomannen zou willen doorsnijden'.

'Heel wat mensen kijken op naar artiesten. Een podium bieden aan een artiest die oproept tot de vernietiging van een bepaalde groep in de samenleving, hoort niet thuis op een door diezelfde samenleving gesubsidieerd festival', klinkt het protest van De Lille.

De Lille zegt verbaasd te zijn dat een festival als Couleur Café, dat toch bekend staat om zijn openheid en respect, een dergelijke artiest op zijn programma zet. Mocht de organisatie niet ingrijpen, dan kan de subsidie die het Gewest uitbetaalt aan het festival ter disussie komen te staan, zo waarschuwt De Lille.

{Update} Inmiddels heeft de organisatie van Couleur Cafe Beenie Man van het affiche verwijdert.waldrocknews.jpg35

WÂLDROCK HOUDT DEFINITIEF OP TE BESTAANVandaag is bekend gemaakt dat het Wâldrock Festival definitief op houdt te...

boris_news.gif

BORIS OP 26E EDITIE VAN JAZZ FESTIVAL DELFT Boris zal optreden tijdens de 26e editie van Jazz Festival Delft....

REACTIES

Avatar kosterlijk
di 22 jun 2010 18:40

kosterlijk Als er niks in NL was gebeurt met Snoop Dogg was de Staatssecretaris van België er ook nooit achtergekomen dat meneer Beenieman zo omsteden is. Slechte zaak dat een verpest Parkpop het nu ook voor België aan het verpesten is.

 0
Avatar hansjuvefan
di 22 jun 2010 19:20

hansjuvefan En waar is de vrije meningsuiting gebleven?

 0
Avatar appelmoesman
di 22 jun 2010 20:13

appelmoesman Ik ben een groot Beenieman fan, maar hij heeft vorig jaar nog dat nummer live gedaaan waarin hij oproept tot het vermoorden van alle homo's. Dat gaat verder dan vrijheid van meningsuiting. Dat is niks anders dan haat zaaien en past ook niet op een wereldmuziek. Jammer van de goede muziek, maar volkomen terecht dat hij van het affiche geschrapt wordt. Tenminste las dat inmiddels is bevestigt dat hij niet meer komt...

 0
Avatar Vinny
di 22 jun 2010 20:40

Vinny Aan de ene kant terecht dat zo'n man geweigerd wordt, maar ik maak me zorgen om de bemoeienis van de overheid op festivals, moet toch niet zo worden dat zij gaan bepalen wat wij mogen horen? we wonen toch niet in Noord-Korea ofzo!

 0
geen avatar
di 22 jun 2010 20:46

oscaar hansjuvefan schreef:
En waar is de vrije meningsuiting gebleven?

Zoiets kan je toch geen vrije meningsuiting noemen. Dan is racisme ook vrije meningsuiting. Zoiets is gewoon schandalig. Blijkbaar is nog niet iedereen uit de mentaliteit van middeleeuwen geëvolueerd. Ik vind het vrij logisch dat zo'n man niet met belastingsgeld betaald mag worden.

 0
Avatar ralluf
di 22 jun 2010 21:29

ralluf hansjuvefan schreef:
En waar is de vrije meningsuiting gebleven?

Beenie Man mag zeggen wat hij wil, het punt waar het om gaat is dat je dit soort gasten geen podium moet bieden om hun levensvisie uit te dragen en over te brengen. En inderdaad zeker geen podium dat door een overheid gesubsidieerd wordt.

 0
Avatar hansjuvefan
di 22 jun 2010 21:57

hansjuvefan oscaar schreef:
hansjuvefan schreef:
En waar is de vrije meningsuiting gebleven?

Blijkbaar is nog niet iedereen uit de mentaliteit van middeleeuwen geëvolueerd.

Aangezien we niet meer in de Middeleeuwen leven, zijn mensen niet meer zo makkelijk te beïnvloeden. Als er iemand homofoob wordt door naar deze man te luisteren, dan is er ook iets mis met die persoon. Maar goed, aangezien Couleur Café bekent staat als een festival van vrede, was het de juiste beslissing om hem te schrappen...

 0
Avatar hansjuvefan
di 22 jun 2010 21:59

hansjuvefan Ik lees net dat in een van zijn teksten deze zin komt: "I'm dreaming of a new Jamaica, come to execute all the gays"
Dat gaat er inderdaad over.

 0
Avatar Crevan
di 22 jun 2010 22:07

Crevan Misschien dat Mojo daarom geen grote metalfestivals meer doet: veel te veel moord en doodslag in de teksten.

Het is wel heel schijnheilig om na decenia van satirische tot haatdragende muziek ineens één artiest overal te gaan weigeren. Moraalridders ineens, hoor.

 0
Avatar eltigre
di 22 jun 2010 23:53

eltigre @ hansjuvefan: akkoord, als dergelijke zaken voorkomen in zijn lyrics, gaat dit er ver over.
maar hetgene waar ik mij druk in maak is het feit dat ik in een land leef waar het totaal vierkant draait, zeker op politiek vlak, ze kunnen nog niet eens 10 miljoen mensen laten samen leven, maar dan gaan ze hun wel druk maken om een cultureel evenement, een plaats waar iedereen naartoe gaat om een fijne tijd te beleven, met leuke muziek

 0
Avatar Guidovm
wo 23 jun 2010 00:29

Guidovm Nou leuke muziek hoor homohaat en dood aan alle homo's! Ik hoop dat Beenie man word verkracht door 6 negers!

 0
Avatar KingRichard
wo 23 jun 2010 00:50

KingRichard Weenie Man !!! Je weet wat ze zeggen over homofoben ...

 0
Avatar blonde-redhead
wo 23 jun 2010 07:48

blonde-redhead Fantastische beslissing van de Belgische overheid. Ik hoop dat Beenie Man in alle zalen wordt geweigerd in Belgie en Nederland. Want dit is voor veel idioten in Nederland nu een rede om heen te gaan vrees ik.

 0
Avatar savelee
wo 23 jun 2010 09:01

savelee Terecht!

 0
Avatar MaybexMemories
wo 23 jun 2010 09:18

MaybexMemories waarom wordt deze man überhaubt getollereerd? Als je je mening geeft over een religie wordt er gelijk opgeroepen tot een terroristische aanslag. Maar als je roept dat homo's dood moeten is er niet veel aan de hand. Valt dit niet gewoonweg onder het kopje discriminatie? Ik zeg bannen die flapdrol!

 0
Avatar sosottens
wo 23 jun 2010 12:33

sosottens Dan maar Krezip toch :')

 0
Avatar NemesisNL
wo 23 jun 2010 14:02

NemesisNL Vindt niemand het cynisch dat die man Bruno heet?

 0
Avatar Guidovm
do 24 jun 2010 03:23

Guidovm Ja lol dat maakt de soap wel af ja!:-)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.