Archief legendarische Roxy tijdens Amsterdamse Museumnacht

Door Marz667 op 12 augustus 2010 - 13:33 Het archief van de legendarische club Roxy is tijdens de Amsterdamse museumnacht op zaterdag 6 november te bekijken in het Stadsarchief. De bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over over uitgaan toen en nu, met speciale aandacht voor de in 1999 uitgebrande Roxy.

In het Tropenmuseum, dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, wordt de avond officieel geopend. Lichtkunstenaar Meeus van Dis presenteert daar een compositie, bijgestaan door dj Aardvarck. Onder de noemer Make Love, Not War belicht het Verzetsmuseum de liefde in oorlogstijd, met onder meer een optreden van de Friese fadozangeres Nynke Laverman. Het Amsterdams Historisch Museum organiseert een nacht over de Amsterdamse man en mode, met jonge ontwerpers en dj's.

Museumliefhebbers kunnen op 6 november tijdens de elfde museumnacht ook terecht in tientallen andere musea en culturele instellingen hun deuren voor de Amsterdamse museumnacht. Tussen 19.00 en 02.00 uur is het publiek welkom op 45 locaties voor het speciale museumn8-programma. Op 9 oktober wordt het complete programma bekendgemaakt.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



pukkelpoplogonews

NU OOK WACHTLIJST PUKKELPOP UITVERKOCHTWie nog de hoop had om via de wachtlijst van Pukkelpop binnen te raken op het...

70000TONS_OF_METALnews7

MEER NIEUWS ROND THE WORLD'S BIGGEST FLOATING HEAVY... De bands Agent Steel, Amon Amarth, Death Angel, Ensiferum, Epica, Exodus,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.