Kaartverkoop Pinkpop Classic valt tegen

Door Cartman91 op 15 augustus 2010 - 13:57 1 De kaartverkoop voor Pinkpop Classic valt erg tegen. Op het festival werden zo`n 6.000 mensen verwacht, terwijl er gerekend was op 15.000 man. De 6.000 man is slechts de helft aantal toeschouwers van de vorige editie.

Jan Smeets verklaard dat er te veel festivals in het land zijn; "We vissen allemaal in dezelfde vijver". Met zulke tegenvallende cijfers is het mogelijk dat er volgend jaar geen Pinkpop Classic op de agenda staat. "Het houdt een keer op", aldus Smeets.

Op het festival, dat op 14 augustus plaats vond, stonden artiesten als Iggy & The Stooges, Fun Lovin' Criminals, Therapy?, Presidents of The USA en Peter Koelewijn en zijn Rockets.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



lovelandfestival2010news

20.000 FESTIVALGANGERS OP UITVERKOCHT LOVELANDZaterdag vond het Loveland Festival wederom plaats aan de Sloterplas in...

udcnews

UDC EVENTS GELAST TWEE DANCEFEESTEN AF Het bedrijf UDC Events heeft de twee dancefeesten op Forteiland in IJmuiden...

REACTIES

Avatar Haario
zo 15 aug 2010 14:36

Haario Ik heb dat hele festival sowieso nooit begrepen. Pinkpop staat zelf ook altijd vol met stuff die ik 'classic' zou noemen. Wat maakt Iggy Pop meer classic dan Rammstein of Motörhead?

 0
geen avatar
zo 15 aug 2010 14:50

DAngelo2010 Het zijn volgens mij meer de uitgerangeerde bands die daar staan, terwijl Motörhead en Rammstein nog steeds volop touren.

Maar ja met 'Pinkpop Uitgerangeerd' als festivalnaam zullen ze waarschijnlijk nog minder kaarten verkopen.

 0
Avatar Guzman
zo 15 aug 2010 15:05

Guzman Ik vind het dit jaar nog een leuke programmering, beter dan voorgaande jaren. Toch ga ik niet, omdat ik mijn geld inderdaad al aan genoeg andere (leukere) festival uitgeef

 0
Avatar Frenky7
zo 15 aug 2010 16:59

Frenky7 Het programma en het prijskaartje vallen ook tegen.

 0
Avatar KingRichard
zo 15 aug 2010 18:03

KingRichard Had het dan ook op zondag gedaan, dan was ik erbij geweest!!

 0
Avatar Maiden77
zo 15 aug 2010 18:07

Maiden77 Als je kijkt naar de line-up vind ik het ook weinig soeps en valt het echte clasiic gehalte ook tegen. Ik zeg Arrow terug!!

 0
Avatar skabuoy
zo 15 aug 2010 18:14

skabuoy Het 'Classic' moet je zien als een verwijzing naar het feit dat de bands op dit festival ooit al op een eerdere editie van Pinkpop hebben gestaan. Ik was erbij gisteren, en heb me fantastisch vermaakt met Therapy? en PUSA. De andere bands waren ook fijn om eens (of weer) te zien. Alleen jammer van Gary Moore. Zijn kunde werd slechts geëvenaard door zijn saaiheid.
Maar goed, uitgerangeerd zou ik het niet willen noemen. Verscheidene acts (o.a. Therapy? en Iggy Pop) staan vandaag de dag nog steeds (terecht) op de grote festivals. En ach, die paar mindere namen pik je dan gewoon even mee. Je bent er dan toch.

 0
Avatar Bowiefan
zo 15 aug 2010 18:29

Bowiefan ik was er ook... en heb van een aantal acts toch heel erg genoten!
Denk dat het niet slagen van het festival het er voornamelijk in lag dat de muziekzenders het belangerijker vinden om veel aandacht te besteden aan een festival aan de andere kant van Europa...
Aan de line-up heeft het wat mij betreft iig absoluut niet gelegen.
toppers voor mij FLC, PUSA, The Cult en idd Iggy Pop natuurlijk.

Uitgerangeerd? lees je ff beter in.

Maar ik geef toe... voor de helft van de prijs van een 3 daags festival zou je toch meer verwachten als amper één gevulde dag

 0
geen avatar
zo 15 aug 2010 20:09

maximilian sluit me helemaal aan bij de vorige twee posts.
therapy?FLC,pusa en iggy pop kun je echt niet uit gearrangeerd noemen.
vond het ook wel eens een verademing om zonder lange rijen eten en drank te kunnen halen.heb me vaak genoeg uitgebuit gevoeld met te lange wachtrijen voor muntjes en drank tenten.

 0
Avatar SnarfLiono
zo 15 aug 2010 22:11

SnarfLiono Ik ben ook geweest en we hebben ons prima vermaakt, was alleen jammer weer dat je mensen van 30-50+ al om 22:30 weer naar huis stuurt en vervolgens 15 minuten later alle drank- en eettentem al sluit. Maar was sinds 1997 (kwam ik achter na bestudering van de postersmuur) niet op Pinkpop geweest maar zo kende ik Jan weer. Verder vraag ik me af waar de mensen die er waren, dan ook/in plaats van heengaan wat zo kunnen concurreren met PP Classic? Bospop? Suikerrock Kick-off? Werchter Classic/Boutique?

 0
Avatar SnarfLiono
zo 15 aug 2010 22:28

SnarfLiono Overigens nuanceerde Ome Jan de berichtgeving zelf al na afloop van het festival.

 0
Avatar headbangerdavid
ma 16 aug 2010 01:24

headbangerda.. Dat slaat nergens op dat er teveel festivals zijn de lineup is gewoon bagger :S ze moeten met betere namen komen als ze het festival willen blijven behouden ;)

 0
Avatar R3leo
ma 16 aug 2010 01:25

R3leo Die Smeets moet nie zo janke, als je ziet wat hij vraagt voor een kaartje! Kun je beter naar Rock zottegem gaan ofzo.. Kun je iggy ook zien plus nog vette bands voor maar 28 euro.

 0
Avatar BasP
ma 16 aug 2010 07:54

Wrong headbangerdavid schreef:
Dat slaat nergens op dat er teveel festivals zijn de lineup is gewoon bagger :S ze moeten met betere namen komen als ze het festival willen blijven behouden ;)


Die betere namen staan al op andere festivals, dat is het probleem juist. ;)

 0
geen avatar
ma 16 aug 2010 11:20

Meneervoorjou R3leo schreef:
Die Smeets moet nie zo janke, als je ziet wat hij vraagt voor een kaartje! Kun je beter naar Rock zottegem gaan ofzo.. Kun je iggy ook zien plus nog vette bands
voor maar 28 euro.


Dat is een totaal kromme vergelijking; in Belgie krijgt ook zowat elke feesttent subsidie.

 0
Avatar pasajafi
ma 16 aug 2010 12:44

pasajafi Het is gewoon te duur voor deze line up.
En dan ook nog 5 euro vragen om te parkeren.
2.50 voor een consumptie.
Als de prijzen "Classic" zijn komen er ook meer bezoekers.

 0
Avatar SnarfLiono
ma 16 aug 2010 12:53

SnarfLiono Als je er nog nooit geweest bent weet je dat niet, dat je 5 euro voor parkeren kwijt bent (waar overigens op camping A van het reguliere Pinkpop maar een auto of 100 schat ik stonden dus daarop zijn ze ook niet binnengelopen), en 2,50 Euro voor een consumptie bon ook niet. Maar ouder kapitaalkrachtig babyboom publiek kun je dat verwachten dat ze dat rekenen die hebben geld zat namelijk. Of ze het aan deze line-up wilden uitgeven? Blijkbaar toch niet als je het bezoekersaantal ziet.

 0
Avatar ralluf
ma 16 aug 2010 17:52

ralluf Smaak is - nog steeds - totaal persoonlijk, dus zeggen dat het door de line up komt, vind ik wat kort door de bocht.

Er wordt heel weinig reclame gemaakt voor PP Classic, en het is ook nog eens op zaterdag in een redelijke "uithoek" van Nederland. (Niets tegen Zuid-Limburg, maar het is een flinke reis voor veel mensen.)

En ja, er zijn wel heel erg veel festivals in Nederland/Europa dit en de afgelopen jaren...

 0
geen avatar
wo 18 aug 2010 14:06

Niamen Het probleem is denk ik dat een hoop van die bands de laatste jaren al lang op verschillende festivals hebben gestaan danwel aan het toeren zijn geweest waardoor een hoop mensen passen voor die bands.

 0
Avatar Delta
do 19 aug 2010 00:17

Delta Ik vond de line-up gewoon bagger en daarbij was de prijs ook aan de hoge kant.
Dus sla ik het over.

Als ie volgend jaar met wat meer klinkende namen komt en ik ben in het land, heeft ie kans dat ik wel kom.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.