Toekomst Summer Darkness onzeker

Door Marz667 op 17 augustus 2010 - 10:22 1 Het is onzeker of het gothic festival Summer Darkness in Utrecht volgend jaar wel door kan gaan. Dat stelde een woordvoerder van organisator Tivoli maandag na afloop van een succesvolle editie.

De gemeente Utrecht bezuinigt een half miljoen euro op stadspromotie. Dat betekent dat zo'n twintig festivals en evenementen volgend jaar geen of veel minder subsidie ontvangen. Summer Darkness krijgt de gebruikelijke 15.000 euro niet meer. ,,We komen altijd maar net rond, dus dit bedrag kunnen we echt niet missen'', aldus de zegsman.

Ruim 6500 mensen kochten voor deze editie een kaartje. Vorig jaar trok het evenement zesduizend bezoekers. Vooral de verdubbeling van het aantal buitenlandse bezoekers is volgens de organisator opvallend. De komende weken onderzoekt Tivoli de mogelijkheden om de begroing op een andere manier sluitend te maken.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



regennews.gif

FEEST IN HET PARK-CAMPING ONTRUIMD WEGENS HEVIGE...In het Oost-Vlaamse Oudenaarde is de camping van het muziekfestival Feest in...

festyland1

NIEUWE NAMEN VOOR FESTYLAND 2010 DeWolff, Boemklatsch, BZB, Chille met Nille, Vato Gonzalez & MC Tjen,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.