Pinkpop maakt programma bekend

Door progsymphorocker op 16 februari 2005 - 12:42 1 Vorig jaar was het programma de dag voorafgaand aan de persconferentie al te vinden op deze website, maar dit jaar was Jan Smeets, ook wel bekend als meneer Pinkpop, de websites te vroeg af: in de weken voorafgaand aan de persconferentie bracht hij al wat namen naar voren die dit jaar op het populaire festival zullen staan, zoals Gabriel Rios, Intwine, Mindfold, Kane, Beth Hart en Saybia.

Vandaag was dan de traditionele persconferentie, waar hij de rest van de namen vrijgaf. In een knus Paradiso werd de persconferentie muzikaal omlijst met optredens van Beth Hart, Mindfold, Gabriel Rios, Intwine en Saybia, en werden de volgende namen voor het festival bekend gemaakt:

Zaterdag: Mindfold, Epica, Millencollin, Heideroosjes en Intwine.

Zondag: Mercury Rev, Feeder, Beef, Within Temptation en The Prodigy.

Maandag:
Kane, Golden Earring, Novastar, Beth Hart, Direct, Saybia, Gabriel Rios, Thirteen Senses The Bravery en The Bloc Party.
Faithless zal dit jaar de afsluiter van Pinkpop worden

Verder zullen er nog 11 namen bekend worden gemaakt. Voor Kane geldt de show op Pinkpop als enige festivalshow van dit jaar. Di-rect neemt als muzikale gast klassieke concertpianist Wibi Soerjadi mee.

Pinkpop behoudt dezelfde prijzen als vorig jaar: een 3 dagen kaart kost 95 euro, een kaart voor alleen de maandag kost 59 euro.

Veranderingen zijn er wel op het terrein: Pinkpop wordt gedeeltelijk overdekt. Zo wordt op maandag op de plek van het Noordpodium een grote tent geplaatst, waar de grotere bands zullen spelen, zoals Di-rect en Saybia. Een derde podium biedt onderdak aan opkomende bands, waar dit jaar de Bravery, Bloc Party, Gabriel Rios en de Polyphonic Spree te zien zullen zijn. Tradtiegetrouw spelen de allergrootsten op het Zuidpodium, zoals Golden Earring, Kane, Novastar, Beth Hart en afsluiter Faithless.

Pinkpop is dit jaar op 14,15 en 16 Mei.

hier lees je alle informatie over Pinkpop 2005

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefVirus Festival Logo 2003

NIEUWE NAMEN VIRUS CULTUREEL FESTIVAL 2005Het Virus Festival te Eindhoven heeft elk jaar weer een sterke line-up voor...

hurricane

NIEUWE NAMEN HURRICANE-SOUTHSIDE 2005 Queens of the Stone Age , Boysetsfire , Millencolin , La Vela Puerca ,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.