Festivaloverzicht Bevrijdingsdag 2011

Door Cherylpearl op 28 april 2011 - 17:09 1 Op 5 mei viert Nederland de vrijheid. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met Bevrijdingsfestivals door heel het land. Bevrijdingsdag 2011 heeft een primeur; de stad Den Haag zal vanaf dit jaar elk jaar haar eigen Bevrijdingsfestival hebben. De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar Waylon, Moke,en The Opposites & The Partysquad. Deze acts zullen per helikopter langs de verschillende festivals om op te treden. In alle 12 provincies, in de Hofstad Den Haag en uiteraard in de hoofdstad Amsterdam zullen dit jaar Bevrijdingsfestivals plaatsvinden, dit zijn er dus 14 in totaal. Festivalinfo schept orde in de chaos door alle festivals met de bijbehorende artiesten voor je op een rijtje te zetten.

Bij het Bevrijdingsfestival Amsterdam staat de gehele binnenstad op 5 mei op z'n kop. Op de Dam kun je gaan genieten van Ambassadeur Waylon, maar ook van o.a. Jack Parow, Perquisite, Bastian, en Zwart Licht XL. Op het Nesplein staan Houses, TenTemPiés, Jungle By Night e.v.a.

De Hofstad debuteert dit jaar met een eigen Bevrijdingsfestival Den Haag, en heeft dus wat te bewijzen. Op het Spui, waar maar liefst 2 podia staan, kan er genoten worden van o.a. de zwoele afrikaanse klanken van Nneka maar ook Go Back To The Zoo, Fresku, Def P & Beatbusters, en Glennis Grace zijn erbij. Ambassadeur Waylon zal ook hier neerstrijken voor een optreden.

In de provincie Drenthe is het Bevrijdingsfestival naar een nieuwe lokatie verhuisd. In recreatiegebied Baggelhuizen, vlak buiten Assen, gaat het dit jaar gebeuren. De Ambassadeurs van de Vrijheid van Moke zullen hier langskomen, en verder staan er o.a. The 3rd Man, The Hype, Asman, Rockbeest. De DJ's goed vertegenwoordigd in Drenthe: DJ Jean, Marco V, Vato Gonzales & Mc Tjen zijn namelijk ook aanwezig.
Ook in Drenthe: Festival 5meiMeppelvrij met o.a. Bucket, en Undercover.

De jongste provincie Flevoland kan uiteraard niet achterblijven. De helikopter zal The Partysquad & The Opposites hier laten landen. Verder staan er publiekstrekkers op het programma als: Ben Saunders, Go Back To The Zoo, Jah6 en Miss Montreal.

In het hoge noorden, op Bevrijdingsfestival Fryslân, wordt er ook flink uitgepakt. Met o.a. de rockabilly sounds van Billy Benton & the Birddogs, maar ook Chef's Special, A Silent Express en Bazzookas. Ook hier zullen de Ambassadeurs van de Vrijheid van Moke landen voor een optreden.

Bevrijdingsfestival Gelderland in Wageningen heeft op 5 verschillende podia behalve onze Minister President Rutte, ook de eer om Waylon te ontvangen, evenals Ilse de Lange, Handsome Poets, Jacqueline Govaert. Behalve acts van eigen bodem zijn er ook acts als Swan, Muyayorif , en Sierra Maestra, uit alle windstreken afkomstig.
Verder in Gelderland Bevrijdingsfestival Nijmegen met o.a. Boef en de Gelogeeerde Aap, Boemklatsch, en Baskerville.


Op het Bevrijdingsfestival Groningen zal de helikopter van Moke neerstrijken. Op de 5 podia in Groningen zijn redelijk wat internationale artiesten te vinden, namelijk Ben L'oncle Soul, Kate Nash en Rafael Saadiq. Op het Urban Podium is er plek voor hiphop van éigen bodem met Kleine Viezerik, Lange Frans, Hef, Reverse en Adje, en GPVNL-winnaars Boef en de Gelogeerde Aap.

De Opposites en The Partysquad strijken neer op het podium van het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond. Verder zullen verspreid over 3 podia o.a. de volgende acts te bewonderen zijn: Memphis Maniacs, Tim Knol, Handsome Poets en Lola Kite.

Bevrijdingsfestival Brabant in de stad Den Bosch, is het thema dit jaar vrijheid ligt niet op straat. De muziek wel, want naast Ambassadeurs van de Vrijheid The Opposites en The Partysquad, zullen ook Jungle By Night, Original Wailers, Saint Jude en Russkaja erbij zijn.

Naast Amsterdam is er in Noord-Holland natuurlijk ook nog Bevrijdingspop Haarlem. Deze editie van Bevrijdingspop wordt opgeluisterd door een veelzijdige line-up bestaande uit o.a. Frankie & The Heartstrings, TriggerFinger, Ben L'Oncle Soul, Ben Saunders en Flinke Namen. Waylon wordt ook hier uit de helikopter gezet om een optreden te geven.

Ook is er in Noord-Holland het festival Landje van Pop in Enkhuizen. Op dit gratis festival staan o.a. Alamo Race Track, Kasha Nasha en Skip & Die .

Bevrijdingsfestival Overijssel, gesitueerd in Zwolle, heeft maar liefst 10 podia. Ook hier een breed scala aan artiesten variërend van Danny de Munk, Jacqueline Govaert tot aan Racoon, Aloe Blacc, The Medics en Aïrto.

In het midden van het land, op Bevrijdingsfestival Utrecht, zullen de mannen van The Opposites & The Partysquad een optreden geven, evenals The Medics, Nobody Beats The Drum, Kalio Gayo en Skip & Die.

Op het Bevrijdingfestival Zeeland in Vlissingen zullen op 4 podia onder meer The Hype, Gabriel Rios en Sidney Samson van de partij zijn.

Bevrijdingsfestival Zuid Holland mág uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Waylon duikt ook hier weer op, en verder zijn er in Rotterdam o.a. Perquisite, Hausmagger, Fresku, Mad Manoush en Steffen Morrison aanwezig.
Verder in Zuid-Holland : Vrijheidsfestival 2011. Een gratis festival met o.a. Studio on Stage en The Woody's Band.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bensaundersnews.jpg

BEN SAUNDERS, WAYLON E.A. OP GIRLS FIRST CONCERTHet Java-eiland in Amsterdam is op donderdag 9 juni het toneel voor het Girls...

pinkpop2010logo.jpg42

TIJDSCHEMA PINKPOP BEKEND De organisatie van Pinkpop heeft vandaag het tijdschema bekend gemaakt, wij...

REACTIES

Avatar TAOS
do 28 apr 2011 17:20

TAOS De link voor bevrijdingsfestival Den Haag gaat naar 2010? Is de pagina nog niet aangemaakt?

 0
Avatar buke
do 28 apr 2011 19:04

buke Groningen heeft ook Blood Red Shoes, toch goed voor een lekkere bak Engelse herrie..

 0
Avatar zizou
do 28 apr 2011 19:07

zizou wageningen-triggerfinger!!

 0
Avatar kuifjeschaap
do 28 apr 2011 21:19

kuifjeschaap Hausmagger in Rotterdam is wel kicke, met hun hit-singel: 'man in de metro"

 1
geen avatar
do 28 apr 2011 22:47

vidaloca Anders zetten ze in Haarlem de enige 2 leuke bands tegelijk! Stumpers! Dat word nog meer drinken!

 0
Avatar BasP
vr 29 apr 2011 07:25

Wrong k hou t maar bij Bevrijdingsfestival Breda. :)

 0
Avatar Impulzer
vr 29 apr 2011 08:52

Impulzer Wageningen it is!

 0
Avatar Timooo
vr 29 apr 2011 09:35

Timooo Antwerp Gipsy Ska Orchestra in Vlissingen geeft voor mij de doorslag!

 -1
Avatar Hardloper
vr 29 apr 2011 15:56

Hardloper woohoo here we go in Wageningen :-D (als echte Wageninger kan / mag ik 5 mei gewoon niet overslaan :P)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.