Nieuw festival Space Between in BIRD Rotterdam

Door JT1990 op 14 november 2011 - 12:25 1 Het eerste weekend van december staat in jazzpodium BIRD even iets anders dan normaal. Twee dagen lang zal het hier draaien om muziek, film en lichtkunst, niet dat dit nou anders is dan normaal, maar het gaat hier voornamelijk om elektronische muziek. Het muziekfestival Space Between zal voor het eerst plaatsvinden en staat in het teken van electronica, soul, beats, Detroit house, film en kunst. Al die stijlen gaan in de blender en elektronica uit komt een eclectische en zeer dansbare cocktail.

Op vrijdag wordt het festival geopend met de film High Tech Soul: The Creation of Techno Music. Deze documentaire gaat over de indrukwekkende geschiedenis over het ontstaan van techno. Hierna komt de Amsterdams-Duitse combo Magic Mountain High(JuJu & Jordash en Move D), hun zullen live house ten gehore brengen met jazz en elektronica invloeden. Als afsluiting zal Rick Wilhite een dj-set draaien. Rotterdamse helden Khalil en T!M verzorgen de muzikale warming up en cooling down.

Op de vrijdag staan o.a. singer-songwriter Tanya Auclair, Quadron, Dorian Concept en Benji B. Benji B is één van de smaakmakers van de nieuwe elektronische muziek. Hij mixed jazz, funk, soul en hiphop samen met UK bass, dubstep en house. Hij wordt als afsluiter bijgestaan door Strange Fruit-DJ’s Lucky Dubz en Thelonious.

Kaarten voor het festival zijn al verkrijgbaar. Een combikaart kost €22,-, een dagkaart voor de vrijdag €11,- en een dagkaart voor de zaterdag €15,-.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



roadburnnewss.jpg

PRIESTESS EN MEER VOOR ROADBURNDe organisatie van Roadburn voegt vandaag weer een aantal namen aan de...

PersistenceTour2012news

EXTRA SUPPORTS VOOR DE PERSISTENCE TOUR Ondanks dat de line-up voor de gehele Persistence Tour eigenlijk al compleet...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.