Aantal mediafestivals verdrievoudigd in afgelopen vijf jaar

Door JT1990 op 24 november 2011 - 13:59 1 Waar er vijf jaar geleden nog maar zeven mediafestivals waren, is het nu al uitgegroeid tot drieëntwintig. Het is voor het eerst dat al deze festivals in kaart zijn gebracht. Dit is gebeurd om het belang van mediafestivals aan te tonen. Hierbij komt het publiek in aanmerking met mediakunsten en nieuwe media in het algemeen.

Mediafestivals zijn meerdaagse, terugkerende publieksevenementen met een hoofdrol voor kunst en nieuwe media. Dit alles is in de vorm van interactieve installaties, games, mediakunst, experimentele podiumkunsten, medialabs, kennisuitwisseling en co-creatie.

De 23 mediafestivals in Nederland zijn: Cinekid, Sonic Acts, 5 days off, Discovery, PICNIC, TransNatural, Fiber (Amsterdam), DEAF (Rotterdam), IMPAKT en Freemote (Utrecht), TodaysArt en State-X (Den Haag), MAFF (Almelo), GOGBOT (Enschede), E-Pulse (Breda), Oddstream (Nijmegen), I-Beta (Heerlen), STRP (Eindhoven), Urban Explorers (Dordrecht), Media Art Friesland (Leeuwarden), StreetCanvas (Haarlem), Playgrounds en Incubate (Tilburg).

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Rock Werchter 2003 bijtje16

JUSTICE EN RED HOT CHILI PEPPERS VOOR ROCK WERCHTERHet Franse electro/house-duo Justice en de Amerikaanse funkband Red Hot...

Emporiumnews

EMPORIUM FESTIVAL START KAARTVERKOOP OP RADIO 538 Het Emporium Festival wordt komend jaar op zaterdag 26 mei 2012 voor de...

REACTIES

geen avatar
vr 25 nov 2011 13:42

R-3000 Een link naar het onderzoek zou wel fijn zijn.

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.