Politiebonden willen staken tijdens Pinkpop, Dance Valley en bevrijdingsfestivals

Door Marz667 op 10 april 2012 - 12:55 1 De politiebonden ACP en NPB zijn van plan om tijdens popfestivals als Pinkpop en Dance Valley te gaan staken. Ook tijdens de bevrijdingsfestivals en de Amstel Gold Race willen de bonden staken, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

De bonden willen een hardere strategie gaan voeren, omdat de acties tot nu toe geen resultaat hebben opgeleverd. De politie wil meer loon, maar ook meer waardering voor zwaar werk en betere arbeidstijden. Vanavond overleggen de bonden verder over de te voeren strategie voor de komende tijd.

Pinkpop-baas Jan Smeets laat aan 3VOOR12 weten dat zijn festival niet in gevaar komt door de dreigende politieacties: “Dan doen we het dit jaar gewoon zonder de politie. We geven een miljoen per jaar uit aan veiligheid. De meeste security komt van een apart bedrijf en hebben we zelf in de hand. De politie helpt vooral mee in het buitengebied.”

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Maasboulevardfeestnieuws1

HEIDEROOSJES EN MEER OP MAASBOULEVARDFEESTVrijdag 6 t/m zondag 8 juli vindt in Schiedam voor de 24e keer het jaarlijkse...

pitch4

ELF NIEUWE NAMEN VOOR PITCH FESTIVAL Er zijn elf nieuwe namen voor PITCH festival bekendgemaakt. James Blake,...

REACTIES

Avatar jeroensiep
di 10 apr 2012 13:42

jeroensiep Alleen maar beter, dan word je wiet tenminste niet afgepakt bij de ingang.

 -2
Avatar ralluf
di 10 apr 2012 14:10

ralluf De controle bij de ingang wordt niet door de politie uitgevoerd hoor:)

Vooral op het stuk tussen het festivalterrein en Camping B (en verder) was de sfeer in het verleden soms niet optimaal 's nachts, dus daar kan een beetje politietoezicht geen kwaad. Ook voor de vele diefstallen op de campings is een politiepost wel fijn.

Ik snap dat Jan Smeets zich geen zorgen maakt over het festival zelf, maar ik weet niet of de burgemeester van Landgraaf zo blij is met 60.000+ bezoekers en minder politie.

 2
Avatar Nielssnoerr
di 10 apr 2012 23:11

Nielssnoerr Politie aan het klagen over te weinig loon. Zorg eerst maar dat de zorg en het onderwijs normaal betaald krijgen.

 2
geen avatar
wo 11 apr 2012 00:09

vidaloca jeroensiep schreef:
Alleen maar beter, dan word je wiet tenminste niet afgepakt bij de ingang.


Hahah dan ben je ook wel n kneusje als je dat tegenwoordig niet meer verstopt hoor!

Ook kneuzerig om bij alle bevrijdingsfestivals en zelfs de enige wieler wedstrijd die Nederland rijk is te gaan doen!

 1
Avatar Kwadi
wo 11 apr 2012 10:04

Kwadi Soms denk ik gewoon dat ze het er om doen. In plaats van sympathieke acties als geen snelheidscontroles of wel signaleren, maar geen boetes geven, halen ze geintjes uit als deze. Van mij mogen ze iedere man in het blauw nu bespugen. Vies volk.

 1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.