Namen en vvk-info Pukkelpop

Door Marz667 op 24 april 2012 - 07:37 1 De organisatie van Pukkelpop heeft meer dan veertig nieuwe namen toegevoegd aan de line-up. Onder anderen Lykke Li, die met 'I Follow Rivers' de hit van het jaar scoorde, en Chase and Status zullen erbij zijn in Hasselt voor een stomende dj-set op de Main Stage. Het muziekfestival verwelkomt eveneens het herenigde Grandaddy.

Donderdag 16 augustus staat ook de Belgische band Netsky geprogrammeerd. Ook Bush treedt op, want Gavin Rossdale en de zijnen zijn weer helemaal terug. Verder zijn Apocalyptica, Tinie Tempah, Social Distortion, Example, Touche Amore, Django Django, Labrinth, Bowerbirds en Mumbai Science erbij.

Band of Skulls, Andy C: Alive, Knife Party, Apparat Band, Jamie Woon, Jakwob Live, Goose, Com Truise, Niki & The Dove, Willy Moon en Yashin maken op vrijdag 17 augustus het Pukkelpop-podium onveilig.

Op de laatste festivaldag worden Foo Fighters op de Main Stage vergezeld door onder anderen The Hives, Zweedse rockers met attitude, en The Cribs, een band die al voor de vijfde keer naar Pukkelpop komt. In de Boiler Room worden de beats geleverd door onder meer A-Trak, Diplo en Feed Me, terwijl de Dance Hall artiesten als Gesaffelstein Live en Major Lazer over de dansvloer krijgt. Verder die dag: The Antlers, Ghost, Bob Mould performs 'Copper Blue', C2C, Pulled Apart by Horses, Ceremony, Howler, Daughter en Jamie N Commons.

De officiële voorverkoop van de Pukkelpop 2012-tickets start maandag 14 mei om 6 uur via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. Festivalgangers die voor de editie van 2011 online een ticket kochten, krijgen zoals eerder aangekondigd, een week voor de start van de officiële voorverkoop de kans om via een persoonlijke link, hun Pukkelpopticket in presale aan te schaffen. De presale start maandag 7 mei om 10 uur en loopt af op vrijdag 11 mei om 23.59 uur. De ticketprijzen blijven ongewijzigd.
 
Er is ook goed nieuws voor festivalgangers die kamperen tijdens het festival.  De gratis slaapgelegenheid wordt verder uitgebreid en festivalbezoekers kunnen nu terecht op 3 verschillende campings. Ook nieuw dit jaar is dat de gewenste camping zal moeten worden aangegeven tijdens de bestelprocedure van het Pukkelpop 2012-ticket.
 
De Pukkelpoporganisatie meldt eveneens dat er, in nauw overleg met de nabestaanden van de overleden slachtoffers en onder andere de stad Hasselt, achter de schermen in alle sereniteit wordt gewerkt aan een herdenkingsmoment en gedenkmonument.
 
Tot slot wil de organisatie alle festivalgangers nogmaals nadrukkelijk waarschuwen voor veilingwebsites die inkomtickets en eet- en drankbonnen voor Pukkelpop 2012 aanbieden. De eet- en drankbonnenvouchers zijn fraudegevoelig en hebben een unieke barcode die maar één keer gescand kan worden. Pukkelpop 2012-tickets die via veilingwebsites of secundaire markt aan doorgaans woekerprijzen worden aangeboden zijn illegaal en mogelijk vals of ongeldig. Het risico is groot dat de toegang tot het festival wordt geweigerd. Pukkelpoptickets staan op naam en kunnen niet worden doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Pukkelpop 2012 vindt plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus op het festivalterrein van Kiewit aan de Kempische Steenweg in Hasselt.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



dour2012news

WILLOW EN VELE ANDEREN VOOR DOUR Gisteren werden twee nieuwe Dour namen bevestigd. Vandaag volgt ook weer...

Paradiso Amsterdam1

PIAS NITES NAAR PARADISO De afgelopen editie van PIAS Nites vond plaats in het Klokgebouw te...

REACTIES

Avatar EdwardK123
di 24 apr 2012 08:54

EdwardK123 Dit is toch wel een hele vette line-up zeg... Hopelijk neemt Lowlands daar wat van over. Ik ga niet maar hoop des te meer voor de mensen die wel gaan een spetterende 20e editie!

Misschien pak ik nog een dagje 16 augustus mee. Bloc Party, Mark Lanegan, Social D, Gaslight Anthem, Feist, Nero. Toch wel errug vet.

 -1
Avatar Hansie25
di 24 apr 2012 09:45

Hansie25 Niet mijn line-up dit jaar. Donderdag vind ik nog het vetst. Zaterdag wel vette dancenamen, maar daar ga ik niet voor naar Pukkelpop.

 0
Avatar Mikeylism
di 24 apr 2012 09:56

Mikeylism Lowlands eat your heart out!!!

 -2
Avatar pikhaak
di 24 apr 2012 10:08

pikhaak Wat een heerlijk fijne namen! Vooral erg blij met Bush, Hives en Apocalyptica!
Nu alleen nog Ed Sheeran, Ben Howard, Of monsters and men, Fun., BoySetsFire, The Killers, Foster the people, Korn en Mando diao, Skrillex en Enter Shikari en dan ben ik dik en dik tevreden :-)

 0
geen avatar
di 24 apr 2012 11:47

kruder Wat een belachelijke fijne line-up tot nu toe, je zou je Lowlands kaartje als je die al had, ritueel verbranden na het zien van al dit moois.
Zoals elk jaar flikt Pukkelpop het weer om een mooiere line-up als LL te scoren, tot nu toe dan.

 1
Avatar Rudie_
di 24 apr 2012 12:47

Rudie_ Hopelijk is de vvk niet zo'n gekkenhuis als bij Lowlands. Ik voel er namelijk vrij weinig voor om 14 mei om 5.30 langs mijn bed te staan. Pukkelpop verkoopt toch nooit binnen een x aantal uren uit toch?

 0
geen avatar
di 24 apr 2012 13:39

DonTheo Nee, duurt normaal gezien wel enkele weken voor dat uitverkoopt...

 0
Avatar kuifjeschaap
di 24 apr 2012 13:51

kuifjeschaap Ik zat eerst nog te twijfelen, maar ben nu over, snel vrij vragen voor dit weekend!

 0
geen avatar
di 24 apr 2012 16:49

BraamStruik pikhaak schreef:
Wat een heerlijk fijne namen! Vooral erg blij met Bush, Hives en Apocalyptica!
Nu alleen nog Ed Sheeran, Ben Howard, Of monsters and men, Fun., BoySetsFire, The Killers, Foster the people, Korn en Mando diao, Skrillex en Enter Shikari en dan ben ik dik en dik tevreden :-)


Enter Shikari stond al bij de vorige namen ;)

 0
Avatar jos_theboss22
di 24 apr 2012 17:50

jos_theboss22 mm best ok. wel balen dat de zaterdag echt gedomineert wordt door de dance acts maar foo fighters maakt dat meer dan goed. en de verder line up is ech beter dan vorig jaar. denk ik als ik kaarten en mensen kan roggelen op de zaterdag aanwezig.

 0
Avatar SR1888
wo 25 apr 2012 03:17

SR1888 Hebben jullie dit nieuwsbericht gekocht?

http://festileaks.com/40-nieuwe-artiesten-en-laatste-nieuwtjes-pukkelpop-2012

 0
Avatar jeroensiep
wo 25 apr 2012 08:04

jeroensiep Ik vind dit lijstje nu eigenlijk niet echt iets om blij van te worden, vorig jaar stonden er voor mij meer bands het programma die wilde zien. Wel vreemd dat er altijd word gezegd dat het beter is, ondanks dat er maar de helft bekend is gemaakt.

 0
Avatar Marz667
wo 25 apr 2012 09:34

Marz667 SR1888 schreef:
Hebben jullie dit nieuwsbericht gekocht?

http://festileaks.com/40-nieuwe-artiesten-en-laatste-nieuwtjes-pukkelpop-2012

Nee ons bericht komt van Parool. Dat staat er toch ook gewoon bij? De website die jij noemt heeft het blijkbaar dan ook daarvan, maar niet de bron genoemd. Of ga je suggereren dat Parool het van die website heeft? Haha.

 0
geen avatar
wo 25 apr 2012 09:56

Semprini Ed Sheeren kan niet worden afgespeeld Pukkelpop, want hij speelt Frequency in Oostenrijk op donderdag, Lowlands op vrijdag en V Festival in Engeland op zaterdag en zondag. Netsky heeft bevestigd op facebook dat hij de Main Stage te sluiten op donderdag.

 0
Avatar jeroensiep
wo 25 apr 2012 10:10

jeroensiep Semprini schreef:
Ed Sheeren kan niet worden afgespeeld Pukkelpop, want hij speelt Frequency in Oostenrijk op donderdag, Lowlands op vrijdag en V Festival in Engeland op zaterdag en zondag. Netsky heeft bevestigd op facebook dat hij de Main Stage te sluiten op donderdag.
Echt waar? Netsky op de Main Stage, echt zonde want daar vind ik nu echt niets aan. Voor mij word Björk de afsluiter van de Main dan, en dat ik mooi want dan kan ik op een andere stage een leuke afsluiter uitzoeken! :D

 0
Avatar pacmaas
wo 25 apr 2012 13:04

pacmaas Mooie line up tot nu toe maar ook ik mis uiteraard nog veel namen. Normaal gesproken duurt het wel een tijd voor pukkelpop uitverkoopt maar dit jaar is het denk ik wel een gekke huis, ben blij dat wij in de voorverkoop kunnen kopen.

 0
geen avatar
wo 25 apr 2012 14:08

Mr.Me Toch benieuwd hoe Pukkelpop aan het geld komt voor zo'n mooie line up!!

Hoop dat er wat dingetjes door komen naar Lowlands, vooral The Hives!!

 0
Avatar Hoebele
wo 25 apr 2012 14:21

Hoebele "It's great to be back in Holland again!" aldus Social Distortion (Pukkelpop 2005)

 1
Avatar Maynard-J
do 26 apr 2012 13:34

Maynard-J kruder schreef:
Wat een belachelijke fijne line-up tot nu toe, je zou je Lowlands kaartje als je die al had, ritueel verbranden na het zien van al dit moois.
Zoals elk jaar flikt Pukkelpop het weer om een mooiere line-up als LL te scoren, tot nu toe dan.


Dat laatste is al jaren zo en maakt mij geen zak uit, zelfs al is Hasselt voor mij veel dichterbij dan Biddinghuizen en ben ik wel jaloers dat Björk er staat. Ik ben hartstikke blij met mijn kaartje voor LL en ga het dus niet verbranden. Wat is dat eigenlijk voor een kutopmerking, ik ga PKP toch ook niet afzeiken als er voor LL weer namen bekend zijn? Zonde van het geld ook trouwens, dat verbranden. :-)

Op dit lijstje staat vrijwel niks waar ik heel warm of koud van word. Naar Bush zou ik nog wel gaan kijken, maar The Hives heeft toch al 10 jaar geen fatsoenlijke plaat meer uitgebracht? De beste namen hier: Netsky, Band of Skulls, Goose en (yes!) Pulled Apart By Horses. Howler heb ik over gelezen en Daughter was behoorlijk goed als voorprogramma van Ben Howard in Maastricht afgelopen november. Maar verder: slapjes.

 0
geen avatar
vr 27 apr 2012 10:15

Mr.Me Maynard-J schreef:
kruder schreef:
Wat een belachelijke fijne line-up tot nu toe, je zou je Lowlands kaartje als je die al had, ritueel verbranden na het zien van al dit moois.
Zoals elk jaar flikt Pukkelpop het weer om een mooiere line-up als LL te scoren, tot nu toe dan.


Dat laatste is al jaren zo en maakt mij geen zak uit, zelfs al is Hasselt voor mij veel dichterbij dan Biddinghuizen en ben ik wel jaloers dat Björk er staat. Ik ben hartstikke blij met mijn kaartje voor LL en ga het dus niet verbranden. Wat is dat eigenlijk voor een kutopmerking, ik ga PKP toch ook niet afzeiken als er voor LL weer namen bekend zijn? Zonde van het geld ook trouwens, dat verbranden. :-)

Op dit lijstje staat vrijwel niks waar ik heel warm of koud van word. Naar Bush zou ik nog wel gaan kijken, maar The Hives heeft toch al 10 jaar geen fatsoenlijke plaat meer uitgebracht? De beste namen hier: Netsky, Band of Skulls, Goose en (yes!) Pulled Apart By Horses. Howler heb ik over gelezen en Daughter was behoorlijk goed als voorprogramma van Ben Howard in Maastricht afgelopen november. Maar verder: slapjes.

Nou nou, The Hives al 10 jaar geen goede plaat? Daar ben ik het toch even mee oneens. Hangt natuurlijk puur van je smaak af. Tyrannosaurus Hives uit 2004 (misschien bedoel je die als laatste goede want dat is idd een tijde geleden) is toch gewoon hun kenmerkende rock. Misschien dat The Black and White album je niet zo aan stond, maar daar zijn ze gewoon een nieuw pad mee ingeslagen met iets meer funk erin, net zoals Franz Ferdinand deed met Tonigh.. Naar mijn mening een heel chill album en vol met energie, wat gelukkig een lijn is die ze door hebben getrokken. Nu met een nieuw album waar ik toch heel benieuwd naar ben, dus hopelijk voor mij van Erik van E ze ook LL waardig..

 0
Avatar Maynard-J
vr 27 apr 2012 10:32

Maynard-J Ik was een tijdje fan toen ze met Veni Vedi Vicious in 2001 op Pinkpop en LL stonden, maar Tyrannosaurus Hives vond ik maar half geslaagd en TB&WA inderdaad een enorme afknapper met een enorm saai optreden op Pinkpop. Dat er een nieuw album aankwam wist ik niet.

Beetje gechargeerd misschien, maar als je een leuke band zo hebt zien veranderen dat je er echt niks meer aan vindt wordt het des te moeilijker om te snappen wat anderen er nog wel leuk aan vinden. Zie ook Coldplay na het prachtalbum uit 2002.

 0
geen avatar
vr 27 apr 2012 11:00

Mr.Me Kan begrijpen dat als je die ontwikkeling op het podium ziet, en het alleen maar af ziet nemen, dat je dan er vanaf stapt en het kut gaan vinden. Daar ben ik zelf nog te jong voor helaas dus moet het met de albums doen.. Die vind ik toch wel chill van ze en hoop ze daarom toch een keer te gaan zien, vooral omdat ze zo worden bestempeld als ontzettende goede live-band, maar van dat saaie optreden op PP wist ik niet.

Dat nieuwe album zul je dan waarschijnlijk ook niks vinden, zijn redelijk doorgegaan op de sound van TB&WA aan de eerste samples en nummers te horen..

 0
geen avatar
zo 06 mei 2012 23:34

vinneh Heerlijke lineup is het ook:) zou wel wat meer indie en punkrock willen zien, maar hier zou ik opzich ook wel tevreden mee zijn. Morgen maar ff tickets bestellen!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.