Revenge of the Rock&Roll Monsters krijgt vervolg

Door Hans Hilberts op 26 oktober 2005 - 12:03 1 Na het succes van de ‘Revenge of the Rock&Roll Monsters’ in december 2002, vonden de mannen van Peter Pan Speedrock het hoog tijd worden voor een 2e editie van dit ultieme rock&roll evenement. Rock&Roll is bij uitstek de muziek van feest en verbroeding en dat zie je sterk tot uiting komen tijdens dit avondvullende programma. Met alle bands van de line-up onderhoudt Peter Pan Speedrock vriendschappelijke banden en is er wederzijds veel respect voor elkaars muzikale prestaties. Daarnaast willen de Eindhovenaren het Nederlandse publiek graag kennis laten maken met aanstormend binnenlands talent en reeds gevestigde buitenlandse namen, die het verdienen om onder de aandacht van een groter publiek te komen.
Daarnaast zal Jack Daniel's present zijn om je te laten genieten van dé Rock & Roll drank bij uitstek. Naast de perfect served America's Cocktail "Jack & Cola" zal men ook de onvolprezen mixdrank Jack Daniel's Tennessee Gold aanbieden.

De avonden worden geopend met talent van eigen bodem. Black Rodeo komt uit Drente, maar heeft de muzikale mosterd in andere windstreken opgedaan. Niet voor niets zijn de heren de meest prominente leden van de Turbojugend Klazinaveen: ze weten dat het publiek entertainment verwacht. Diezelfde overtuiging kun je verwachten van het Eindhovense 69Charger, dat sinds 1999 de Europese rock&roll-velden aan het verkennen is.

Het Belgische 50 Foot Combo brengt muziek voor de fijnproevers. Zij spelen volledig instrumentaal en dat biedt veel ruimte voor de excellente kwaliteiten van deze band, die met name uit de gitaar komen golven.

Het Berlijnse Mad Sin bewijst mondiaal tot de eredivisie van rock&roll te behoren. Hoewel de band reeds in de 80-er jaren is opgericht, weet zij telkens nieuwe elementen in hun muziek te verwerken en tegelijkertijd trouw te blijven aan hun eigen stijl.

Aansluitend zal Peter Pan Speedrock de avond op de haar gekende manier afsluiten. Met het veel geroemde studio-album ‘Spread Eagle’ liet de band horen en voelen, dat zij haar plafond nog niet heeft bereikt. In de herfst zullen de heren de nodige kilometers maken in Europa, maar in december willen ze het jaar waardig afsluiten in de vaderlandse clubs. Wees dus voorbereid op het moordende tempo van de Peter Pan Speedrock-stoomwals, die op volle kracht een daverend slotstuk van de avonden zal produceren.

Data en locaties:

08-12 Tagrijn Hilversum
09-12 Hedon Zwolle
10-12 Bosuil Weert
11-12 Melkweg Amsterdam
15-12 Patronaat Haarlem
16-12 Podium Hardenberg
17-12 Bolwerk Sneek
18-12 Bibelot Dordrecht

Toegangskaarten: 15 Euro excl. Reserveringskosten en eventuele lidmaatschappen.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de reguliere voorverkoopadressen van de deelnemende zalen.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefLondon Calling nieuws

TWEE LAST-MINUTE TOEVOEGINGEN LONDON CALLING FESTIVALEen week voor het London Calling festival in het Amsterdamse Paradiso leek...

Crossing Border logo2

NOVASTAR ZEGT AF VOOR CROSSING BORDER; SINEAD... Het concert van Novastar (solo) op de vrijdagavond van het Crossing Border...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.