Festivals aangepast voor EK-voetbal

Door Freya op 29 mei 2012 - 15:31 1 Over anderhalve week is het zover: het Europees Kampioenschap voetbal gaat van start. Voor Nederland begint die op zaterdag 9 juni met de wedstrijd Nederland – Denemarken. Vier dagen later is het tijd voor Nederland – Duitsland en de poule eindigt zondag 17 juni met Portugal – Nederland.

Het EK-voetbal wordt midden in de festivalzomer georganiseerd en het kan hierdoor niet anders dat de Nederlandse wedstrijden tijdens sommige festivals plaatsvinden.

Nog voor het EK speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Slowakije op woensdag 30 mei. Dit gebeurt in de Rotterdamse Kuip, waar Danny de Munk de toeschouwers toezingt in aanloop naar het spel. De Munk heeft speciaal voor het EK het nummer 'Wij Brullen Voor Oranje' gemaakt.

Ook poppodium Tivoli in Utrecht gaat mee in het grote Oranjefeest. Zowel in de grote zaal, rookruimte en de Spiegelbar worden alle EK-wedstrijden uitgezonden. Voor de echte liefhebbers worden in de Spiegelbar zelfs de voor- en nabeschouwingen uitgezonden. Kijk hier voor meer informatie!

De bezoekers van Lakedance hoeven zich 9 juni ook niet te druk maken over het feit dat ze de eerste wedstrijd missen. In april werd bekend gemaakt dat de organisatie een Jäger-stage heeft toegevoegd waar onder andere live de EK-wedstrijd Nederland – Denemarken te volgen zal zijn. De wedstrijd is te volgen via een 6x3-meter scherm met live-commentaar.

Theater Vredenburg Leidsche Rijn organiseert tijdens de eerste drie wedstrijden 'Oranjekoorts'. Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal wordt een scherm van maar liefst 84m2 geplaatst. Wolter Kroes, Frans Duijts en Peter Beense komen live optreden deze avonden. Voor €8,50 bezoek je een wedstrijd in het Utrechtse theater.

Op 13 juni verzorgt Armin van Buuren een optreden op het Vrijheidsplein in Charkov. Hij zal de supporters deze dag opwarmen voor het duel Nederland – Duitsland.

Solar Cinema, een mobiele bioscoop op zonne-energie, gaat de wedstrijd Nederland – Denemarken uitzenden tijdens Pedro Pico Pop. 'Je mag dus gerust in het oranje uitgedost naar het festival komen, want bij het grote scherm wordt dit geheid feest', aldus de festivalorganisatie.

Ook Retropop staat achter Oranje. Zaterdag 9 juni om 18.00 uur speelt het Nederlands elftal op het EK tegen Denemarken. De wedstrijd zal te volgen zijn op grootbeeldschermen bij het hoofdpodium.

Tramfest laat weten dat op een groot scherm de eerste groepswedstrijd Nederland – Denemarken ook wordt uitgezonden. En om samen met de organisatie te genieten van deze dag geeft de organisatie aan al onze bezoekers een lekker welkomstdrankje.

Vanwege het EK-voetbal op zondag 17 juni start en eindigt Julianapop in Julianadorp een half uur eerder, het terrein gaat dus open om 12.30 uur. En Metropolis vindt plaats tijdens de dag van de finale. Dit jaar eindigt het festival daarom om 19:30 uur, zodat iedereen de wedstrijd kan bekijken.

Als groot voetballiefhebber combineert Guus Meeuwis op zondag 17 juni 2012 zijn stadionconcert met het EK-duel van het Nederlands elftal tegen Portugal. Direct na zijn optreden zal de zanger met zijn fans de wedstrijd bekijken om vervolgens na het laatste fluitsignaal het Oranje feest nog een muzikaal vervolg te geven.

De Melkweg wordt tijdens het EK naar eigen zeggen omgetoverd tot de grootste EK-bioscoop van Nederland. Tijdens alle EK-wedstrijden van het Nederlands elftal maakt de Melkweg plek voor alle voetbal- en muziekliefhebbers.

Het Amsterdamse poppodium zet namelijk zijn eigen DJ's in wie zorgen voor de nodige oranjetunes en sfeervolle achtergrondmuziek. Tijdens de wedstrijd Nederland - Duitsland vindt ook een gastoptreden plaats. Wie hier dan zal optreden is nog niet bekend.

Update: Er schieten steeds meer avonden rondom het EK naar uit de grond. Mezz (Breda) & 013 (Tilburg) organiseren ook een oranje gekleurde avond. Beide podia hangen net als de Melkweg een groot scherm op en voorzien het publiek buiten de wedstrijd van de nodige muzikale amusement.

In Breda worden alle wedstrijden van Oranje uitgezonden op groot scherm. Ook worden de halve finales en finale sowieso op het doek getoond. Als kers op de taart geeft Mezz bij elk Nederlands doelpunt een rondje van de zaak. De DJ's van Disco 101 zorgen na afloop voor muziek.

In het zuiden komen Boef & de Gelogeerde Aap, Schoolplein, Kidnap the DJ en DJ JVL langs. Er hangt een scherm van 10,5 x 5,9 meter in de Dommelsch Zaal waarmee 013 het grootste scherm van Tilburg en omstreken in zijn bezit heeft. Uiteraard worden ook hier alle wedstrijden van het Nederlands elftal uitgezonden, maar ook de wedstrijden Denemarken – Portugal en Duitsland – Portugal worden uitgezonden.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



douchenews

HOUTEN HUISJES VOOR DOUR 2012 VOLGEBOEKTDe houten huisjes voor Dour 2012 zijn allemaal volgeboekt! De festihuts...

Rock am Ring1

VALSE ROCK AM RING/ROCK IM PARK-KAARTEN IN OMLOOP Rock am Ring/Rock im Park zijn al enkele maanden uitverkocht en zijn hierdoor...

REACTIES

Avatar Staind
di 29 mei 2012 16:05

Staind Benieuwd wat ze gaan doen mocht Nederland 28 juni (RHCP) de halve finale spelen, mja eerst maar eens van die Duitsers zien te winnen. Heb er weinig vertrouwen in tot nu toe

 -1
Avatar zizou
di 29 mei 2012 17:27

zizou blij dat jij geen huntelaar heet:-D

 -1
Avatar von Deich
di 29 mei 2012 18:51

von Deich Mundial zend ook uit op groot scherm

 -1
Avatar Guidovm
wo 30 mei 2012 00:34

Guidovm Who cares? Er komen toch per jaar minder mensen op mundial.

 -2
Avatar zizou
wo 30 mei 2012 08:42

zizou mooi he dat onze bekende allesweter elke nacht rustig de tijd neemt om grondig minnnetjes te plaatsen.leuke hobby!x

 0
Avatar Guidovm
do 07 jun 2012 01:22

Guidovm De minnetjes voor mij minnetjes man?
Was er vorig jaar! Was leeg dit jaar nog slechte line up ook!
Dus weet er wel wat van! En jij?
Op fora is ook jou hobby!
Dus waarom zou een ander het niet mogen?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.