Jan Smeets wil avondklok Europese festivals

Door HarmG op 30 mei 2012 - 12:25 1 Jan Smeets vertelt in een interview met 3voor12 dat hij een avondklok voor Europese festivals wil. Hij meldt dat hij dit het liefst per Europese wet geregeld zou zien: een curfew voor iedereen om 23:00. Daarnaast is hij van mening dat een festival niet langer dan drie dagen moet duren.

Pinkpop vindt volgend jaar plaats van 14 tot en met 16 juni. Kijk hier voor een overzicht van onze verslagen van de afgelopen editie.

Update: Mojo/LiveNation Nederland verklaart het oneens te zijn met Jan Smeets. "Wij delen Jan zijn standpunten niet. Er zijn per land geluidsrestricties vastgesteld en we kunnen prima met de gestelde norm werken", twitterde Mojo.

Ook LiveNation neemt afstand van de uitspraken van Smeets. "Hoe lang een festival duurt is aan de organisatie & lokale overheid en moet wat ons betreft niet van bovenaf worden opgelegd."

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



robynnews1

ROBYN, M83 EN MEER OP PITCHFORK FESTIVALDe populaire Amerikaanse muziekwebsite Pitchfork organiseert dit jaar voor de...

dour2012news

TOEVOEGING EN AFZEGGER VOOR DOUR 2012 De organisatie van Dour maakt vandaag bekend dat Rise And Fall dit jaar oop...

REACTIES

Avatar Xanathos
wo 30 mei 2012 12:17

Xanathos Wat is het met die Smeets de afgelopen tijd? Hij loopt alleen maar te zeiken over vanalles! :/

 1
Avatar pipo199119
wo 30 mei 2012 12:19

pipo199119 tijd dat deze man het stokje over gaat dragen, hij wordt te oud

 4
Avatar sties1
wo 30 mei 2012 12:21

sties1 idd, dit slaat echt helemaal nergens op kan die jan smeets niet voor de rest van het jaar zn bakkes houden.

 1
Avatar Language
wo 30 mei 2012 12:22

Language Misschien moet Smeets eens gaan beseffen dat Lowlands geen Pinkpop is en Werchter geen Dour. Niet kijken naar andere festivals, gewoon richten op je eigen festival en dat verbeteren waar het kan.

Die 23.00 uur is terecht in een woonwijk in Landgraaf maar niet nodig in the middle of nowhere in de flevopolder...

 1
Avatar fleatje
wo 30 mei 2012 12:25

fleatje Agent bromsnor trekt zijn mond weer open...Wordt idd tijd dat deze man eens vervangen wordt. Zielig gedoe! Gaat hem trouwens toch niet lukken ;-p

 2
geen avatar
wo 30 mei 2012 12:27

RainPetit Jan Smeets is een steuker en een rugridder 1e klas!

 1
Avatar buke
wo 30 mei 2012 12:27

buke Pfffffff, wat flauw. Los van dat deze man met zijn middle-of-the-road-festival weinig recht van spreken heeft, is het ondoenlijk. Kijk; LL heeft natuurlijk gewoon mazzel met zijn locatie en eerlijk gezegd vind ik het nachtprogramma daar dodelijk saai. In Spanje beginnen hoofdacts pas rond 1 uur met spelen maar daar is voor 6 uur 's avonds ook niets te ondernemen omdatr het er simpelweg te heet is. Ik hoop dat "mister Pinkpop" zich gaat beseffen dat Pinkpop zo'n flauwe zouteloze hap is dat hoe laat het ook af is, hij een deel van het festivalpubliek met deze programmering (met of zonder Metallica) voor geen goud naar landgraaf trekt.

 1
Avatar Solar.Cell
wo 30 mei 2012 12:29

Solar.Cell Wat een stakker, flikker toch op met je eindtijd, Dit lijkt net alsof ie zegt dat iedereen netjes om 11 uur naar bed moet. Krijg toch de vinketering.

 2
geen avatar
wo 30 mei 2012 12:31

tanja78 laat die Jan Smeets even van mijn nachtelijke danspartijtjes op lowlands afblijven, verwacht hij zo een uitverkochte pinkpop ofzo?

 1
Avatar buke
wo 30 mei 2012 12:33

buke En voor iedereen die hoopt dat hij er mee ophoudt; hij wil sterven in het harnas dus ik zou er niet op rekenen...

 1
Avatar sties1
wo 30 mei 2012 12:33

sties1 idd, dit slaat echt helemaal nergens op kan die jan smeets niet voor de rest van het jaar zn bakkes houden.

 1
Avatar thiyz
wo 30 mei 2012 12:35

thiyz Jan kan niet zo tegen zijn verlies denk ik. Kom een keertje kijken op Sziget zou ik zeggen :)

 2
Avatar Crevan
wo 30 mei 2012 12:41

Crevan Wat een gier. Telkens als deze man iets zegt wil hij of meer voor zichzelf en nu ook al minder voor anderen. En dat durft te klagen over de graaierige overheid. Meneer is zelf de dikste graaier.

 1
Avatar Afvalzak
wo 30 mei 2012 12:44

Afvalzak Ik vind hem de laatste tijd wel moeilijk doen hoor.

Ook in de rest van 't interview waar het vandaan komt:

De hoeveelheid bands. Verandert daar nog wat aan?

Wij zijn nog de enige die het moet hebben van kwaliteit. Zelfs bij Lowlands spelen meer dan 100 bands. Rock Werchter doet daar ook aan mee met meer dan 80 bands. Van Festival Dour krijg ik hele lijsten met namen van bands waar ik nog nooit van heb gehoord. Het is niet meer te belopen. Je hebt er als band ook helemaal niks aan om op een festival te spelen in een kleine tent voor 20 man. Dan kun je net zo goed in de Melkweg gaan staan."

Bij Lowlands krijg je nu eenmaal meer onbekendere bands waarvan er een aantal een jaar of 2 later op Pinkpop etc. staan.

3 Dagen kan ik nog wel snappen, maar als je genoeg mensen in dienst heb moet het echt geen probleem zijn om 24:00 open te zijn. Gebeurt in het dagelijks leven ook in de zorg etc.

 1
Avatar tobyhazenberg
wo 30 mei 2012 12:52

tobyhazenberg Omdat zijn festivalletje niet uitverkoopt, schoppen tegen andere festivals?

 1
Avatar EdwardK123
wo 30 mei 2012 12:53

EdwardK123 Echt een ontzettende zeikerd. Ik vind het festival nog steeds prima, goed en kijk er elk jaar weer ontzettend naar uit maar dit is gewoon jammer.

Waarom 11 uur? Mensen kunnen zelf heel goed bepalen wanneer ze gaan pitten.
Waarom een geluidsnorm? Mensen kunnen zelf heel goed bepalen wanneer ze oordopjes in doen.
Waarom niet langer dan drie dagen? Mensen kunnen zelf heel goed bepalen welke festivals/dagen ze wel/niet meepakken.

Echt, wat een ontzettende lul. De volgende Pinkpop, heel afhankelijk van de line-up, is voor mij definitieve go of no-go.

 1
Avatar metalupyourass
wo 30 mei 2012 12:57

metalupyourass Omdat hij er niet in slaagt om langer open te houden dan 23uur moet elk festival zich maar eventjes naar zijn willetje schikken? Mag er niet aan denken dat op Werchter plots om 23uur de lichten aan gaan om het plein te verlaten.
Vorige week kwam hij al redelijk belachelijk over, nu slaat het alles.
Jan, er is een reden dat pinkpop het niet goed doet en Werchter, dour, Graspop, Lowlands en pukkelpop het wel goed doen.

 1
Avatar noname
wo 30 mei 2012 12:58

noname kansloos inderdaad. Dat pinkpop voor 23.00 is afgelopen is voor mij al een reden om er nooit 3 dagen heen te gaan. Rock am ring kost net zo veel als PP is ook niet veel verder rijden. 2x zoveel bands en tot na 02.00 optredens :)

 1
Avatar lord-whiskey
wo 30 mei 2012 13:10

lord-whiskey ik bn in mijn kort maar redelijke festival carriere nog nooit naar pinkpop geweest omdat ik het een kinderachtig festival vond met een kinderachtige organisatie, al moet ik eerlijk toegeven dat ik afgelopen zondag toch wel de longen uit mn lichaam heb willen schreeuwen tijdens LP, tog maar blij dat ik geen geld gepompt heb in deze zwakzinnige hersenloze waterspin van een jan smeets, val lekker dood met je pinkpop aanstellende peuter! ik ga lekker naar een 4 daags festival wat tot 2 uur doorgaat met wel alleen maar goeie en grote acts! + ijn altime favo band (zie avatar)

 -1
Avatar Kwadi
wo 30 mei 2012 13:13

Kwadi Wanneer besefffen mensen nu eens dat Pinkpop een familiefestival is (geworden)? Het festival ligt in een wijk en er worden genoeg activiteiten georganiseerd rondom het festival. Zo is er ieder jaar 3 dagen lang trance/dance in de Minli en wordt er tot 3 uur 's nachts op de campings gedraaid door DJ's.

Sowieso, ik zal erg lang moeten nadenken over een 3+dags festival, bij Bruce kon ik gewoon bijna niet meer op mijn benen staan. Geveld door het lopen, staan, bier, junkfood en slaapgebrek.

Maar eerlijk is eerlijk. Jan drukt zich vaak nogal lomp uit 9ook op hetfestival zelf). Het zou voor de vorm ook eens goed zijn als af en toe Giel Beelen of Eric Corton je komt vertellen dat je je moet insmeren en veel water moet drinken.

 1
Avatar BIGFOX
wo 30 mei 2012 13:17

BIGFOX Uit hetzelfde intervieuw Jan Smeets:
"We missen het harde werk, een bepaald publiek is daardoor niet gekomen. Ik zag te weinig Metallica- en Iron Maiden-shirts. Die zaten allemaal bij de buren."
Zou die het eindelijk snappen wat dit betreft?

 1
Avatar Maynard-J
wo 30 mei 2012 13:18

Maynard-J lord-whiskey schreef:ik ga lekker naar een 4 daags festival wat tot 2 uur doorgaat met wel alleen maar goeie en grote acts! + ijn altime favo band (zie avatar)

Eh... stond die band vorig jaar niet op Pinkpop? Nu toch niet op Rock am Ring?

 -1
Avatar BIGFOX
wo 30 mei 2012 13:21

BIGFOX Uit hetzelfde intervieuw Jan Smeets:
"We missen het harde werk, een bepaald publiek is daardoor niet gekomen. Ik zag te weinig Metallica- en Iron Maiden-shirts. Die zaten allemaal bij de buren."
Zou die het eindelijk snappen wat dit betreft?

 1
Avatar cjnr5
wo 30 mei 2012 13:35

cjnr5 Meneer Smeets begint nu wel erg als een oude zure man te klinken. Ik vind het ook frappant dat hij de laatste jaren steeds roept dat het festival uitverkocht is terwijl het dat (bijna) nooit het geval is. Dit jaar in ieder geval 2 van de 3 dagen niet!

 1
Avatar Maynard-J
wo 30 mei 2012 13:35

Maynard-J Afijn, ik vind Pinkpop nog steeds een fijn festival (deze keer zelfs de beste editie sinds 2008) en Smeets doet wel vaker vreemde uitspraken waar ik me niks van aantrek. Maar deze keer gaat ie me echt te ver.

Snapt hij wel dat mensen die een kaartje kopen voor een festival meestal wel weten wat ze kunnen verwachten? Een dag of weekend Pinkpop is heel wat anders dan Werchter, Lowlands of Dour. Moeten ze dan maar allemaal een kort programma bij daglicht neerzetten? Wat doe je dan met de dansmuziek. Pinkpop stopt ze in het veel te kleine verdomhoekje dat Converse Stage heet, tenzij ze The Prodigy (of vroeger Moby of Faithless) heten.

Stiekem is ie toch gewoon jaloers op zijn krappe openingstijden in dat dorp Landgraaf, zodat Rammstein en The Cure een flink deel van hun set bij daglicht moeten spelen en hele licht- en lasershows doodslaan? Dus omdat bij hem om 11 uur het licht uit moet, moet heel Europa gewoon zo vroeg het terrein af?

Bovendien, iedereen bepaalt toch zelf of ie om 11 uur of om 5 uur naar z'n tentje gaat? Als ik om 4:00 nog vrolijk sta te dansen in de Bravo op Lowlands, en me de volgende ochtend om 11 uur weer meld om heerlijk wakker te worden bij de singer-songwriter van dienst in de India, moet ik dan tegen mezelf in bescherming worden genomen met een curfew om 23:00? Ik dacht het niet. Wie na de headliner genoeg gehoord en gezien heeft gaat lekker naar de camping en wie nog zin heeft blijft, gewoon omdat het kan. Punt.

Ik heb hier alweer veel te veel worden aan vuil gemaakt, maar ben wel heel benieuwd hoe hij dit gaat uitleggen aan zijn collega's van Lowlands en de dancefestivals.

 1
Avatar patrick666
wo 30 mei 2012 13:39

patrick666 heeft hij wel door dat hij zichzelf er alleen maar mee heeft?, hij raakt zo alle samenwerking kwijt qua boekingen met andere festivals. zo krijgt hij nooit meer 'grote' namen..

 1
Avatar BIGFOX
wo 30 mei 2012 13:42

BIGFOX Uit hetzelfde intervieuw Jan Smeets:
"We missen het harde werk, een bepaald publiek is daardoor niet gekomen. Ik zag te weinig Metallica- en Iron Maiden-shirts. Die zaten allemaal bij de buren."
Zou die het eindelijk snappen wat dit betreft?

 1
Avatar Impulzer
wo 30 mei 2012 14:10

Impulzer Wat een stakker is het toch. "Wij zijn nog de enige die het moet hebben van kwaliteit." Goeie grap. Kwaliteit als in bands die hij zelf tof vind of wat? Zoveel kwaliteitsbands stonden er niet op Pinkpop hoor en zeker niet wat mijn smaak betreft. En natuurlijk ziet hij geen Metallica of Iron Maiden shirts, die zie je op Graspop want daar komen wel kwaliteitsbands en namen waar het publiek op zit te wachten. Respect dat hij al zo lang een festival draaiende houdt maar hij moet zich niet gaan bemoeien met andere festivals.

 1
Avatar Frenky7
wo 30 mei 2012 14:32

Frenky7 In het interview zegt-ie dat Pinkpop dit jaar uitverkocht was maar dat is toch helemaal niet zo?

 -1
Avatar lord-whiskey
wo 30 mei 2012 14:46

lord-whiskey Maynard-J schreef:
lord-whiskey schreef:ik ga lekker naar een 4 daags festival wat tot 2 uur doorgaat met wel alleen maar goeie en grote acts! + ijn altime favo band (zie avatar)


dan heb ik vorrig jaar wat gemist, wist niet dat Pearl Jam vorrig jaar op pinkpop stond en dit jaar op RAR?

Eh... stond die band vorig jaar niet op Pinkpop? Nu toch niet op Rock am Ring?

 -1
Avatar lord-whiskey
wo 30 mei 2012 14:47

lord-whiskey in die quote ging iets fout het moest dit zijn:

dan heb ik vorrig jaar wat gemist, wist niet dat Pearl Jam vorrig jaar op pinkpop stond en dit jaar op RAR?

 -1
Avatar lord-whiskey
wo 30 mei 2012 14:51

lord-whiskey in die quote ging iets fout het moest dit zijn:

dan heb ik vorrig jaar wat gemist, wist niet dat Pearl Jam vorrig jaar op pinkpop stond en dit jaar op RAR?

 -1
Avatar cluyse
wo 30 mei 2012 14:52

cluyse heb veel respect voor jan smeets, maar dit is er echt over. mss is het wel eens tijd dat hij eens met pensioen gaat. 67 is een schone leeftijd

 1
Avatar cluyse
wo 30 mei 2012 14:56

cluyse heb veel respect voor jan smeets, maar dit is er echt over. mss is het wel eens tijd dat hij eens met pensioen gaat. 67 is een schone leeftijd

 1
geen avatar
wo 30 mei 2012 15:17

mitch91 lord-whiskey schreef:
in die quote ging iets fout het moest dit zijn:

dan heb ik vorrig jaar wat gemist, wist niet dat Pearl Jam vorrig jaar op pinkpop stond en dit jaar op RAR?


Pearl Jam stond vorig jaar niet eens in nederland en als ik me niet vergist sinds 2000 niet meer op rar en pinkpop.

 -1
geen avatar
wo 30 mei 2012 15:42

fatbirdsdont.. Dat pinkpop niet voor muziekliefhebbers is mag geen geheim zijn, maar smeets doet wel ontzettend zijn best voor iedereen onaantrekkelijk te worden.

 -1
Avatar Delta
wo 30 mei 2012 15:54

Delta Maynard-J schreef:
Afijn, ik vind Pinkpop nog steeds een fijn festival (deze keer zelfs de beste editie sinds 2008) en Smeets doet wel vaker vreemde uitspraken waar ik me niks van aantrek. Maar deze keer gaat ie me echt te ver.

Snapt hij wel dat mensen die een kaartje kopen voor een festival meestal wel weten wat ze kunnen verwachten? Een dag of weekend Pinkpop is heel wat anders dan Werchter, Lowlands of Dour. Moeten ze dan maar allemaal een kort programma bij daglicht neerzetten? Wat doe je dan met de dansmuziek. Pinkpop stopt ze in het veel te kleine verdomhoekje dat Converse Stage heet, tenzij ze The Prodigy (of vroeger Moby of Faithless) heten.

Stiekem is ie toch gewoon jaloers op zijn krappe openingstijden in dat dorp Landgraaf, zodat Rammstein en The Cure een flink deel van hun set bij daglicht moeten spelen en hele licht- en lasershows doodslaan? Dus omdat bij hem om 11 uur het licht uit moet, moet heel Europa gewoon zo vroeg het terrein af?

Bovendien, iedereen bepaalt toch zelf of ie om 11 uur of om 5 uur naar z'n tentje gaat? Als ik om 4:00 nog vrolijk sta te dansen in de Bravo op Lowlands, en me de volgende ochtend om 11 uur weer meld om heerlijk wakker te worden bij de singer-songwriter van dienst in de India, moet ik dan tegen mezelf in bescherming worden genomen met een curfew om 23:00? Ik dacht het niet. Wie na de headliner genoeg gehoord en gezien heeft gaat lekker naar de camping en wie nog zin heeft blijft, gewoon omdat het kan. Punt.

Ik heb hier alweer veel te veel worden aan vuil gemaakt, maar ben wel heel benieuwd hoe hij dit gaat uitleggen aan zijn collega's van Lowlands en de dancefestivals.


Wat hij zegt.

 -1
Avatar Maynard-J
wo 30 mei 2012 16:10

Maynard-J lord-whiskey schreef:dan heb ik vorrig jaar wat gemist, wist niet dat Pearl Jam vorrig jaar op pinkpop stond en dit jaar op RAR?

Oh... ik meende op je fotootje de zanger van Kings of Leon te herkennen. Zal wel aan de afstand liggen, en de donkere achtergrond waardoor ik z'n kapsel niet goed zag.

 -3
geen avatar
wo 30 mei 2012 16:13

weetikveel17 waar is dat feestje?

 -1
Avatar Maynard-J
wo 30 mei 2012 16:22

Maynard-J Smeets werd net (rond 10 over 4, kort na het begin van het programma) telefonisch geïnterviewd door Studio Brussel, luister het maar terug via stubru.nl als het afgelopen is. Het programma heet "Zet hem op Siska".

M'n collega's zijn al bijna allemaal naar huis, dus ben ik eens naast de radio gaan staan met het volume omhoog. Smeets kreeg dezelfde rationele en kritische vragen die wij hier ook stellen over eigen verantwoordelijkheid etc., maar hij maakte de meest onzinnige vergelijkingen over vliegvelden, links en rechts rijden, en respect voor de dag en de nacht in de natuur. Zijn belangrijkste motivatie lijkt de veiligheid van de medewerkers te zijn, die mensen worden anders doodmoe. Siska begon 5 minuten later over een grote stroom smsjes van Belgen die het niet bepaald met Jan eens zijn, "maar je hoeft het niet altijd eens te zijn", gevolgd door een stiekeme gniffel.

Goed voor het imago van Pinkpop in het buitenland, dit interview! Vorige week klaagde Jan nog over de Belgen die hij kwijt was aan een heavy metal festival dat totaal niet met Pinkpop te vergelijken is (behalve twee heavy bands en een headliner die Smeets zelf ook wel had willen boeken), nu hebben de Belgen een andere reden om niet naar Landgraaf te komen.

 -1
Avatar cjnr5
wo 30 mei 2012 16:40

cjnr5 Maynard-J schreef:
Smeets werd net (rond 10 over 4, kort na het begin van het programma) telefonisch geïnterviewd door Studio Brussel, luister het maar terug via stubru.nl als het afgelopen is. Het programma heet "Zet hem op Siska".

M'n collega's zijn al bijna allemaal naar huis, dus ben ik eens naast de radio gaan staan met het volume omhoog. Smeets kreeg dezelfde rationele en kritische vragen die wij hier ook stellen over eigen verantwoordelijkheid etc., maar hij maakte de meest onzinnige vergelijkingen over vliegvelden, links en rechts rijden, en respect voor de dag en de nacht in de natuur. Zijn belangrijkste motivatie lijkt de veiligheid van de medewerkers te zijn, die mensen worden anders doodmoe. Siska begon 5 minuten later over een grote stroom smsjes van Belgen die het niet bepaald met Jan eens zijn, "maar je hoeft het niet altijd eens te zijn", gevolgd door een stiekeme gniffel.

Goed voor het imago van Pinkpop in het buitenland, dit interview! Vorige week klaagde Jan nog over de Belgen die hij kwijt was aan een heavy metal festival dat totaal niet met Pinkpop te vergelijken is (behalve twee heavy bands en een headliner die Smeets zelf ook wel had willen boeken), nu hebben de Belgen een andere reden om niet naar Landgraaf te komen.

Hier is het interview terug te luisteren, belachelijke argumentatie!http://www.stubru.be/media/eenavondklokmaximumduurvandriedagenengeluidsnorm

 -1
Avatar Menno182
wo 30 mei 2012 17:10

Menno182 Donder op zeg!!!
Met je avond klok ben geen 15 meer!!!

 2
Avatar Zop
wo 30 mei 2012 17:20

Zop Gaaaaap! wat wordt ik moe van die man,dat hij zelf vergunning heeft tot 22.30 is zijn eigen probleem,dat verhaal van vorige week richting Werchter was ook al zo zielig maar dit slaat werkelijk waar alles!!

 1
Avatar jos_theboss22
wo 30 mei 2012 17:52

jos_theboss22 als ie nou gewoon eens zich bezig gaat houden met een goede programering van het volgende jaar ipv dit gezeur vindt ik alles best. Verder heb ik mij dit jaar goed vermaakt weinig dieptepunten en veel bands die echt meer dan ok waren.

 -1
Avatar Paultje
wo 30 mei 2012 18:24

Paultje Overduidelijk dat de wietpas moet worden ingetrokken. Jan waar ben je mee bezig?

 -1
Avatar jeroensiep
wo 30 mei 2012 18:55

jeroensiep Huh? Ik geloof bijna niet dat dit echt is eigenlijk...Wat kan hem het schelen of er een avondklok is voor Europese festivals? En waarom zou een festival niet langer dan 3 dagen mogen duren? Vreemd...

 -1
Avatar jeroensiep
wo 30 mei 2012 18:57

jeroensiep Ik geloof trouwens sowieso niets van wat 3 voor 12 schrijft, ik heb daar nog nooit één fatsoenlijk verslag vandaan zien komen laat staan een interview...

 -1
Avatar jeroensiep
wo 30 mei 2012 19:21

jeroensiep Ha een tien voor Bruce Springsteen terwijl hij zijn noten amper haalt, en voor de neutrale toeschouwer gewoon oersaai is. Tenminste voor mij dan. Chester en Mike zongen briljant samen, maar ondanks dat krijgt Linkin Park een 7 omdat de schrijver het genre stom vind en geen serieus minpunt kan noemen verder...En dat zijn nog maar twee kleine voorbeeldjes.

En, om terug te komen op het interview: Als Jan dat wil op zijn leeftijd, mag dat toch best...het is niet dat het gaat gebeuren of zoiets of dat hij het anderen niet gunt. Voor iemand op zijn leeftijd is het toch best redelijk.

 -1
Avatar metalupyourass
wo 30 mei 2012 19:33

metalupyourass jeroensiep schreef:
En, om terug te komen op het interview: Als Jan dat wil op zijn leeftijd, mag dat toch best...het is niet dat het gaat gebeuren of zoiets of dat hij het anderen niet gunt. Voor iemand op zijn leeftijd is het toch best redelijk.

Hij wil juist wel dat die regel er op europees niveau doorkomt, klik op onderstaande link maar eens, dan hoor je het hem zelf allemaal verkondigen. De arme man moet er zelfs een luchthaven in Turkije bijhalen om zijn argumenten te staven.
En als iemand op zijn leeftijd zulke intervieuws begint te geven zou ik me zorgen maken als Pinkpop men lievelingsfestival was.
Werchter en Dour lukt het perfect om 4 dagen te houden en de ene al wat langer dan de andere open te houden.

Ik hoop dat dit een eerste reactie is na een tegenvallende ticketverkoop en dat hij zijn woorden snel terugneemt.

http://www.stubru.be/media/eenavondklokmaximumduurvandriedagenengeluidsnorm

 -1
geen avatar
wo 30 mei 2012 20:19

Mudvayne Hoor ik het goed?
Gaat een grootvader hier beslissen wat de kleinkindjes mogen gaan doen?
Je kan het interview horen op stubru.be. Die man zit z'n eigen leefwereld af te zeiken?!

Jammer dat Smeets nog niet had gehoord van last.fm, die reikten net de prijs uit voor nr.1 festival ter wereld om nieuwe dingen te ontdekken (kan natuurlijk ook in de melkweg).

Wat een nicht, die smeets!
Wellicht leest hij het hier zelf: wat ben je een nicht!

 1
geen avatar
wo 30 mei 2012 20:20

Mudvayne Die last.fm prijs was dus voor Dour festival......

 1
Avatar SnarfLiono
wo 30 mei 2012 21:29

SnarfLiono Het moet voor de media mogelijk zijn deze man tegen zichzelf in bescherming te nemen door hem te negeren, toch????

 1
Avatar Cuba_pete
wo 30 mei 2012 23:15

Cuba_pete Zeg dan gewoon "ik wil dat iedereen zijn festival tot Pinkpop omtovert anders is het oneerlijk!!" Ga lekker in je eentje huilen en laat ons alsjeblieft met rust...

 1
Avatar Maiden_Anji
wo 30 mei 2012 23:30

Maiden_Anji Frenky7 schreef:
In het interview zegt-ie dat Pinkpop dit jaar uitverkocht was maar dat is toch helemaal niet zo?


Nope, wij kwamen pas maandag avond aan en konden aan de deur nog dag en weekend kaartjes kopen. Na Mumford en Springsteen begon hij ook weer belachelijk te preken. O.a. het duidelijk maken dat "deze editie van Pinkpop zeer zeker wel was uitverkocht met 61.000 kaarten, oh nee, ohnee..met 71.000 kaarten en 123.000 in totaal".

Klopte in ieder geval geen snars van, malle vent :)

 1
Avatar Delta
do 31 mei 2012 03:08

Delta Nog ff en we mogen ook geen fikkie meer stoken op het festival terrein...

 -1
Avatar Spicy_McHaggis
do 31 mei 2012 09:10

Spicy_McHaggis Dan stopt iedereen beter rond 22.00 uur.
Dan vind je je tent tenminste gemakkelijk terug onder de zon.

 1
Avatar Spicy_McHaggis
do 31 mei 2012 09:24

Spicy_McHaggis Dan stopt iedereen beter rond 22.00 uur.
Dan vind je je tent tenminste gemakkelijk terug onder de zon.

 1
Avatar jeroensiep
do 31 mei 2012 09:42

jeroensiep Delta schreef:
Nog ff en we mogen ook geen fikkie meer stoken op het festival terrein...
Daar zegt ie toch ieder jaar rond dag 2 ook wat van.

 -1
Avatar tobyhazenberg
do 31 mei 2012 13:00

tobyhazenberg Open vuur tussen licht ontvlambare tenten? Lijkt mij ook niet zo tactisch. Ken wel festivals die een BBQ-area of kampvuur-area hebben.

 -1
geen avatar
do 31 mei 2012 13:13

Kazzie15 Heeft iemand al gemeld dat dit niets nieuws is? Het onzin om hier z'n groot probleem van te maken. Pinkpop houdt zelf altijd al vast aan deze eigen richtlijnen.
En natuurlijk komt die avondklok er niet. Echt een mega storm in een glas water dit. Zullen met z'n alle weer aan het werk gaan?

 -1
Avatar pikhaak
do 31 mei 2012 13:52

pikhaak LOL houd toch asjeblieft op zeg!

En dan nog dit:
Eerst loop je te huilen dat je wordt bekamp in je heilige pinksterweekend... En dan zegt die nu dit:

"Pinksteren wordt verplaatst volgend jaar. Want wanneer is het Pinksteren? Als het Pinkpop is natuurlijk. Er zijn soms mensen die zo denken. Nee, Pinksteren valt op 12 en 13 mei volgend jaar en dat is voor ons echt te vroeg. Pinkpop is in 2013 van 14 tot en met 16 juni. We verwachten in die periode betere bands te kunnen krijgen."

Echt hoor..... Wat een verschrikkelijke Balhaar!

 1
Avatar meneerbas
do 31 mei 2012 19:17

meneerbas Tsja, ook al is alles wel al gezegd, hier moet ik toch nog even op reageren.
Wat een ongelooflijke zeurpiet.. Laat iedereen lekker zelf beslissen om hoe laat een festival klaar is!

 1
Avatar SnarfLiono
do 31 mei 2012 19:37

SnarfLiono Ach dat uitgerekend iemand van de pvda stroming het heeft over een avondklok dat verschaft Dolf Jansen weer een "grap" over Wilders op Lowlands dus...gelukkig zijn we weer een jaar af van Jan Smeets en heeft hij een jaar om toch over zijn pensioen na te denken, heeft die man echt niemand die hem afremt in zijn geraaskal???

 1
Avatar 2410marc
do 31 mei 2012 22:48

2410marc Smeets!!! Luier om en naar bed. Sukkel. Heb je de mogelijkheid om een heel weekend lang los te gaan, moet je om 23.00 uur al de tent in. Welkom in Birma.

 1
Avatar wokkel
vr 01 jun 2012 00:18

wokkel Jan... je wordt echt te oud voor deze job.......je vergeet zelfs dat je jong bent geweest!

 1
Avatar Delta
vr 01 jun 2012 01:01

Delta tobyhazenberg schreef:
Open vuur tussen licht ontvlambare tenten? Lijkt mij ook niet zo tactisch. Ken wel festivals die een BBQ-area of kampvuur-area hebben.


Daarom had ik het ook over het festival-terrein en niet over de camping.

 -1
Avatar Rock_Roll_All_Night
vr 01 jun 2012 11:34

Rock&Rol.. Wat een zinloos gemekker, zowel van Jan Smeets als de reaguurders hiero. Is er dan niemand slim genoeg om die man lekker te laten schreeuwen en er gewoon niks mee te doen?

Al moet ik zeggen, Glastonbury met een avondklok, dat zou wat zijn zeg...

 -1
geen avatar
vr 01 jun 2012 11:55

fatbirdsdont.. Kan smeets niet komen spreken op lowlands (bij coolpolitics ofzo), lijkt me heerlijk.

 1
geen avatar
vr 01 jun 2012 17:21

pede Wel boeken dan om 1 uur s nachts.

 -1
Avatar AMBULANT
vr 01 jun 2012 19:52

AMBULANT [gaat al jaren niet meer naar Nederlandse festivals en vraagt zich af hoe lang het duurt tot je alleen nog op een stoel mag zitten en een glow-stick moet knakken omdat aanstekers ook verboden zijn]

 1
Avatar Ace2000
vr 01 jun 2012 21:35

Ace2000 Zelden zoveel onzin in een interview gelezen. Het heerlijke van een festival is juist binnen de hekken 24 uur nonstop vermaak en geen betutteling.

En welke nieuwe frisse naam is er dit jaar ontdekt/doorgebrokem op Pinkpop ? Of stiekem toch maar weer goed naar Dour , Lowlands ect.kijken wat daar van die vele bands doorbreekt en dan snel boeken voor volgend jaar... .

 1
Avatar Guidovm
ma 04 jun 2012 17:15

Guidovm Language schreef:
Misschien moet Smeets eens gaan beseffen dat Lowlands geen Pinkpop is en Werchter geen Dour. Niet kijken naar andere festivals, gewoon richten op je eigen festival en dat verbeteren waar het kan.

Die 23.00 uur is terecht in een woonwijk in Landgraaf maar niet nodig in the middle of nowhere in de flevopolder...


Officieel is het 22.30 en vaak stoppen ze ook rond die tijd! Bv Kol!

Nou ja in woonwijk...best stukje vanaf! Moet sowieso wel tot 00 uur doorkunnen vind ik!!!! Vroegah ging het door tot 01 uur de bands en erna kon je door tot 5!!!

 0
geen avatar
ma 04 jun 2012 23:33

seluj Jankerd

 -1
Avatar Guidovm
wo 06 jun 2012 01:00

Guidovm jeroensiep schreef:
Ha een tien voor Bruce Springsteen terwijl hij zijn noten amper haalt, en voor de neutrale toeschouwer gewoon oersaai is. Tenminste voor mij dan. Chester en Mike zongen briljant samen, maar ondanks dat krijgt Linkin Park een 7 omdat de schrijver het genre stom vind en geen serieus minpunt kan noemen verder...En dat zijn nog maar twee kleine voorbeeldjes.

En, om terug te komen op het interview: Als Jan dat wil op zijn leeftijd, mag dat toch best...het is niet dat het gaat gebeuren of zoiets of dat hij het anderen niet gunt. Voor iemand op zijn leeftijd is het toch best redelijk.


Voor een alzheimer patient is die nog extreem!

 0
Avatar Guidovm
wo 06 jun 2012 03:59

Guidovm fatbirdsdontfly schreef:
Kan smeets niet komen spreken op lowlands (bij coolpolitics ofzo), lijkt me heerlijk.


Hahaha en dan iedereen boee-hoeeee roepen en dan live op thema kanaal evenementen bij upc kan ik meegluren hahahaha wat een ouwe baas is het ook! Wil nog 1 goede grap maken maar kan dat uit respect voor de redactie niet maken...
Maar mensen die me een heel klein beetje kennen weten wel welke ;-)

 0
Avatar jackwells
wo 06 jun 2012 23:01

jackwells Jan Smeets maakte maar een grapje, natuurlijk meent hij dt niet. Intervieuw is van 1 april?!?!?!?!

 -1
Avatar Guidovm
do 07 jun 2012 01:14

Guidovm Voor Jan Smeets was het een goed idee vandaag mee te gaan lopen met de Ned elftal spelers!
Dichtbij Krakau!
Dan maakt ie zich niet meer zo druk om niets!

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.