Buma/Stemra sluit overeenkomst met boekingskantoren

Door MGSlot op 21 september 2012 - 10:54 1 Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft een overeenkomst getekend met 4 grote boekingskantoren om de auteursrechtvergoedingen voor live-optredens automatisch mee te factureren aan de organisatoren.

Artiestenburo Jan Vis, Rocket, Volendam Music en Lukassen Produktie doen mee om de artiesten nauwkeuriger te betalen als het werk van de artiest gebruikt wordt. Om dit geld nauwkeurig uit te kunnen keren is het voor Buma/Stemra belangrijk om precies te weten welke nummers er gespeeld zijn. Daarom wil Buma/Stemra de setlijsten ontvangen van de artiesten die de boekingskantoren hebben geboekt.

Nadat deze boekingskantoren het voortouw hebben genomen hoopt Buma/Stemra de komende periode meer overeenkomsten te kunnen afsluiten met andere boekingskantoren. Voor optredens waarvan de afdracht van licentievergoedingen en het aanleveren van speellijsten niet of niet volledig via een boekingskantoor is geregeld, blijft Buma/Stemra de organisatoren en artiesten aanspreken.

Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



rockwerchter2013

VOORVERKOOP ROCK WERCHTER START OP 2 NOVEMBERDe voorverkoop van Rock Werchter start op 2 november, dat maakt de...

fortarock21

FORTAROCK MET XL EDITIE IN GOFFERTPARK Metalfestival Fortarock komt in 2013 met een XL-editie dat op 1 juni zal...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.