Utrecht wijst 28 subsidieaanvragen cultuur instellingen af

Door MGSlot op 25 september 2012 - 12:12 1 Van de 88 culturele instellingen die in Utrecht een meerjarige subsidieaanvraag hebben ingediend hebben 28 instellingen te horen gekregen dat hun aanvragen afgewezen zijn. De subsidieaanvraag geldt voor de periode 2013 tot en met 2016.

Onder andere festival deBeschaving krijgt voor de tweede keer op rij geen geld van de gemeente. Tivoli, Tivoli de Helling, EKKO en Stichting Ruis wordt wel de subsidieaanvraag geaccepteerd. Ook Le Guess Who? festival heeft een succesvolle aanvraag gedaan.

Op 16 mei 2012 heeft de voorzitter, de heer Lennart van der Meulen, het Advies Commissie Cultuurnota 2013-2016 aangeboden aan de gemeente. De gemeente lijkt dit advies uitgevoerd te hebben.

Met de behandelde subsidievoorstellen hoopt de gemeente hun eigen ambities sterker te maken. De gemeente Utrecht wil dat er volgend jaar de viering van de Vrede van Utrecht komt en de nominatie tot culturele hoofdstad van Europa in 2018. Daarom zegt de gemeente niet te bezuinigen op cultuur.

Op 8 november moet de meerjarige subsidies nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad bij de vaststelling van de begroting voor 2013.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



QLimax_newss

QLIMAX IN RECORDTIJD UITVERKOCHTHet hardstyle dancefeest Qlimax in stadion GelreDome is weer in een nieuw...

strudelfest

WINNEN: 4X2 KAARTEN VOOR STRUDELFEST IN HOOFDDORP Op 6 oktober zal Studelfest 2012 plaatsvinden in Podium Duycker. Elke nieuwe...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.