Ook in 2013 kleinschaligere Koninginnedag Amsterdam

Door MGSlot op 11 oktober 2012 - 11:36 1 De gemeente Amsterdam heeft laten weten ook in 2013 te kiezen voor een kleinere opzet van Koninginnedag. Vorig jaar doorbrak de gemeente de mogelijkheid grootschalige evenementen te organiseren in de binnenstad waardoor er steeds grotere bezoekersaantallen kwamen en meer risico's, bijvoorbeeld met alcohol.

In 2012 kwamen er zevenhonderdduizend mensen naar de stad toe. Dat waren er honderdduizend minder dan 2010. Driekwart van de Amsterdammers vond de 2012 editie van Koningginnedag leuker of net zo leuk als de voorgaande editie. Dit bleek uit onderzoek van de gemeente.

Het instituut voor veiligheids- en crisismanagement COT heeft onderzocht dat het aantal kleine incidenten meer dan gehalveerd is, van 1330 naar 542. Het aantal ambulanceritten daalde met honderd naar 428.

De evaluaties laten volgens de gemeente zien dat dit beleid succesvolle keuze is geweest. De sfeer was prettiger en minder agressief, concludeert de stad.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



glastonburyfestivalnews

GLASTONBURY HEROPENT REGISTRATIE VOOR APRILNadat afgelopen zondag de kaarten voor het Glastonbury Festival 2013 binnen...

Blaudzunnews1

BLAUDZUN, NETSKY, SX E.A. VOOR EUROSONIC NOORDERSLAG Blaudzun, 77 Bombay Street, A Toys Orchestra, Anna Von Hausswolff,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.