Namen voor o.a. Lowlands en Waldrock

Door Yeahroen op 11 maart 2006 - 19:45 1 Ná het vele nieuws over de allerbekendste festivals van Nederland en Vlaanderen; valt er nog genoeg te melden over de andere grote populaire festivals. Bij deze enkele highlights van de laatste dagen.

Waldrock
Het eerste weekend van juli zou weleens een onverwachts heftig pop, rock- en festivalweekendje kunnen worden. Na het (uitlekken van het) nieuws over het gebeuren op 2 juli in het Nijmeegse Goffertpark, slaat Waldrock in ieder geval terug met een aantal topnamen voor haar programma. Het rap populairder wordende Trivium (dit jaar ook van zowel Iron Maiden als van Metallica als support fungerend) en het reeds gevestigde Ill Nino en New York hardcore veteranen Biohazard zullen 1 juli in het Friese Burgum te zien zijn.

Lowlands
Hoewel straattheater-act Puppets Etc. de eerste door de organisatie zelf bekend gemaakte naam is, valt er inmiddels al zeker wat meer over het Lowlands Festival te melden; al meerdere namen raakten namelijk bekend. Naast de al eerder bekendgeworden acts, blijken ook de Duitse band Wir Sind Helden en Karin Giphart op Lowlands op te treden.

Hét cultfestival bij uitstek: Wacken Open Air, presenteerde ook recent een nieuw rijtje namen. Cult-act bij uitstek Mambo Kurt treedt hier op met zijn vreemde interpretaties van pop, rock & metalklassiekers. Daarnaast zijn ook Krieger, Lake Of Tears en Mystic Circle aan de elk jaar nogal omvangrijke programmering toegevoegd.

Metropolis
Onder de noemer ‘Ring di Alarm’ presenteert de Melkweg dit jaar op het gratis toegankelijke Rotterdamse Metropolis, dat net als vele andere evenementen ook het eerste weekend van juli gehouden wordt, een nieuw podium met sound systems. Het podium waar het hier om draait is een podium op wielen!
Het Duitse Supersonic, dat reeds een groot aantal soundclashes won, is een van de acts die er op te zien zal zijn.


pukkelpop_algemeen_news.jpg

LIJSTJESTIJD VOOR PUKKELPOP!Vanaf morgen (14 maart) kun je weer je traditionele lijstje met 5 bands...

werchter2005_74bij74

THE WHO EEN VEEL MEER OP ROCK WERCHTER The Who zal dit jaar op Rock Werchter staan. Frontman Pete Townshend...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.