Lange Frans niet welkom op Bevrijdingspop

Door Yeahroen op 28 maart 2006 - 18:13 1 Lange Frans en Baas B zijn niet welkom op Bevrijdingspop in Haarlem. Dit naar aanleiding van de vechtpartij van afgelopen weekend waarbij Lange Frans een achttienjarige jongen uit zijn publiek mishandelde.

“Hoe irritant mensen in je publiek ook kunnen zijn, als helikopteract van de Bevrijdingsfestivals en daarmee spreekbuis van vrijheid en tolerantie, dien je een voorbeeldfunctie”, aldus Marcel Sukel, voorzitter van Bevrijdingspop. “Wij vinden het echt niet kunnen je op een dergelijke manier uit te laten. Voor niemand niet, maar zeker niet voor een ambassadeur van de vrijheid. Het filmpje wat te zien is op weblog GeenStijl laat aan duidelijkheid niets te wensen over.”

Of Lange Frans en Baas B nog wel welkom zullen zijn in de helikopter om de geplande optredens op Bevrijdingsfestival Utrecht en Bevrijdingsfestival Amsterdam en Bevrijdingsfestival Flevoland te kunnen geven, is bij Festivalinfo.nl nog niet bekend. De kans is echter groot dat ook deze optredens geannuleerd zullen worden, aangezien de Haarlemse editie altijd al dé trendsettende editie van de bevrijdingsfestivals is geweest...

Update 28/3: Het Nationaal Comité 4 en 5 mei, heeft een persbericht uitgebracht waarin zij zegt het besluit van Bevrijdingspop Haarlem te respecteren. Vooralsnog lijkt het er echter op dat de andere genoemde optredens gewoon wel door zullen gaan.

Update 29/3: En de soap gaat door. De voor Bevrijdingspop geplande presentator en 'shockjock', Giel Beelen heeft live in zijn ochtendprogramma aan de Bevrijdingspop organisatie meegedeeld het festival niet te willen presenteren omdat zijn vriend Lange Frans niet meer welkom is.

Zoals over vrijwel elk festival en festival gerelateerd thema het geval is, wordt ook hierover gesproken in het Festivalinfo / Podiuminfo Forum.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefmuse_news.jpg

MUSE OP LOWLANDSDe krant Spits meldde vanochtend, dat Muse een van de grote namen zal zijn...

Nieuws - divers nieuws

NIEUWS: O.A. NIRWANA, LOWLANDS, DANCE VALLEY,... Naast al het grote-namen-nieuws zijn er vaak ook vele line-up toevoegingen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.