Alle bevrijdingsfestivals op een rijtje

Door Stofje op 01 mei 2006 - 12:08 1 Aanstaande vrijdag is het 61 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd en dat vieren we met Bevrijdingsdag. Op deze dag staan er tal van festiviteiten gepland in het land, zoals bijvoorbeeld de Bevrijdingsfestivals. Dit jaar zijn Lange Frans en Baas B, The Sheer en Brace "de ambassadeurs van de vrijheid" en zijn dus op diverse plaatsen te zien. Wij zetten de Bevrijdingsfestivals voor je op een rijtje, van Noord naar Zuid.

We beginnen in de noordelijke provincies. In Groningen zullen 4 podia opgebouwd worden in het Stadspark aan de Concourslaan, waarop o.a. Brace, C-Mon & Kypski, DJ Joost van Bellen, Gem, The Infadels, Typhoon en Zita Swoon hun kunsten zullen vertonen.

In Friesland zullen in Leeuwarden op het Friese Poort podium en Prinsentuin Podium o.a. Hackensaw Boys, Lohues Louisana Blues Club, Racoon en The Sheer op gaan treden.

Op het Bevrijdingsfestival van Drenthe zullen op drie verschillende locaties in Assen Brace, The Girls, Jawat, De Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon, Kraak & Smaak, Luie Hond en T-99 op gaan treden.

In Almere zal het Bevrijdingsfestival Flevoland gaan plaatsvinden op het festivalplein. De bezoekers van dit festival zullen optredens kunnen aanschouwen van o.a. Absent Minded, De Heideroosjes, Intwine, De Jeugd van Tegenwoordig, Lange Frans en Baas B, Opgezwolle en Van Katoen.

Bevrijdingspop Haarlem heeft als enige in Nederland de naam "Bevrijdingspop" gekregen. In een park in het centrum van Haarlem zullen o.a. Bjorn Berge, Kraak & Smaak, The Opposites, Pete Philly & Perquisite, Racoon, Ramses Shaffy (!) en Voict optreden.

En ook het Museumplein in Amsterdam is de thuishaven van een Bevrijdingsfestival. Hier kun je onder andere kijken naar Di-Rect, Charlie Dee, Kraak & Smaak, Lange Frans en Baas B., Pete Philly en Perquisite en Ska-D-Lite.

In Gelderland zullen de meeste acts te zien zijn. In de binnenstad van Wageningen zullen o.a. Band zonder Banaan, Born, Brace, Coolpolitics, El Guapo Stuntteam, Extince, Lange Frans en Baas B, The Palooka's, Postmen, Relax en Wipneus en Pim op liefst 7 verschillende podia te zien zijn.

Ook op het Bevrijdingsfestival in Overijssel zullen veel acts spelen. De bekende namen die in het Wezenlandpark in Zwolle zullen spelen, zijn o.a. Ali B, Gem, De Heideroosjes, The Infadels, Kane, Opgezwolle, Pete Philly & Perquisite, The Sheer, Spinvis, Van Dikhout en zZz.

In het midden van het land is het Bevrijdingsfestival van Utrecht. Op Park Transwijk gaan Lange Frans en Baas B, Di-Rect en Illicit het bevrijdingsfestival kleur geven.

Aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam is het Bevrijdingsfestival Zuid Holland. Daar zullen o.a. Mala Vita, The Opposites, The Partysquad, Ziggi en The Sheer een optreden geven.

In het zuiden des lands zijn de bevrijdingsfestivals van Brabant, Limburg en Zeeland.

In Brabant is Den Bosch de thuishaven van het Bevrijdingsfestival, met optredens van Brace, New Cool Collective en Born. De Parade en het Kerkplein zijn de locaties hier.

In Limburg staat een strak programma met After Forever, ALIZE, Brace, Stevie Ann, Soulvation en Zuco 103. Dit festival vindt plaats op de Markt, midden in het centrum van Roermond.

In Zeeland, tenslotte, is Vlissingen het toneel voor onder andere Relax, Osdorp Posse, Zuco 103, The Sheer en Postmen.

Buiten deze bevrijdingsfestivals zijn er ook in Alkmaar, Breda, Harderwijk en Ilpendam festivals georganiseerd in het kader van Bevrijdingsdag.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefEnquete3

ENQUETE: WIN O.A. KAARTEN VOOR ROSKILDE, PINKPOP OF...Festivalinfo.nl en Podiuminfo.nl worden momenteel door ongeveer 20.000 mensen...

Life-in-the-City-_news.jpg

LIFE IN THE CITY, NIEUW EN LEUK! Het concept 'Life in the City' verleidt elke stad één weekend per jaar. Life...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.