Experimentele muziek op nieuw Lowlandspodium

Door Sietske op 12 juli 2006 - 12:10 1 Zoals we eigenlijk niet anders gewend zijn, heeft Lowlands ook dit jaar een noviteit. En wat voor één. Dit jaar is het driedaagse festival, dat van 18 tot en met 20 augustus plaatsvindt in Biddinghuizen, uitgebreid met een podiumloods, genaamd het X-Ray podium. Deze loods zal drie dagen lang een podium bieden aan vernieuwende, experimentele, electronische muziekacts.

Zo is hier onder andere de zestigjarige Louie Austen te vinden. Deze klassieke Amerikaanse crooner brengt zijn ballads op experimentele electro. Pierre Bastien creëert live zijn muziek met behulp van een indrukwekkende Mecano-constructie. Cobra Killer combineert electronica met traditionele folk-instrumenten zoals mandoline en percussie. DJ Stamppod kookt op het podium letterlijk een oer-Hollands stampotje terwijl hij de dansvloer op stelten zet. De aankomende weken wordt het programma voor het X-Ray podium nog uitgebreid.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Huntenpop_

OOK STEREO MC'S EN INTERNATIONALS OP HUNTENPOPOok de Stereo MC's en de Internationals zullen zaterdag 12 augustus het...

coheed_news

COHEED AND CAMBRIA EN MEER OP PUKKELPOP Nieuwe namen voor Pukkelpop zijn Mastodon, The Bled, Shameboy, The Subs,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.