Bezoekersrecord Zwarte Cross, 2 gewonden bij vechtpartij en data 2014 bekend

Zwarte Cross 2013
Bezoekersrecord Zwarte Cross, 2 gewonden bij vechtpartij en data 2014 bekend
Door sjoertb op 29 juli 2013 - 11:48 1 De Zwarte Cross heeft met haar 17e editie afgelopen weekend een nieuw bezoekersrecord gehaald: 162.795 bezoekers. Vorig jaar waren dit er 156.218. Op het festival stonden dit jaar onder andere Kate Nash, Peter Pan Speedrock, Dragonforce, Golden Earring, Band Zonder Banaan, The Opposites en Go Back to the Zoo.

Tijdens het festival is er op zondag een grote vechtpartij ontstaan waarbij de politie moest ingrijpen. 2 personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. In totaal zijn er 27 mensen aangehouden tijdens de Zwarte Cross waarvan 12 voor onder meer diefstal, openlijke geweldpleging en bezit van harddrugs. Bron: Nu.nl

De data van de volgende editie van het festival zijn bekend: Op 25, 26 en 27 juli 2014 wordt de 18e editie van de Zwarte Cross gehouden. Campingbezoekers zijn weer een dag eerder welkom op 24 juli.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Whoosah

NIEUW WHOOSAH FESTIVAL MET ADAM PORT IN SKATEPARK...Ter van het tienjarig bestaan van Beachclub Whoosah in Scheveningen wordt dit...

Lowlands

THEATER- EN DANSPROGRAMMA LOWLANDS COMPLEET De organisatie van Lowlands heeft de laatste theater- en dansacts bekend...

REACTIES

geen avatar
ma 29 jul 2013 16:10

vidaloca Die ene die het gevecht begon was zeker Sailor.

 0
Avatar RobZ
ma 29 jul 2013 16:24

RobZ Toedeledokie Vidaloca! Dit slaat weer helemaal nergens op, dus ik geef je weer een ban.

vidaloca schreef:
Die ene die het gevecht begon was zeker Sailor.

 -1
Avatar Solar.Cell
ma 29 jul 2013 19:54

Solar.Cell Jammer weer zo'n gevecht... Sommige mensen leren het ook nooit :(

 0
Avatar DownNOLA
di 30 jul 2013 08:27

DownNOLA Nou worden er al jaren ondanks de Goed Nieuws berichten massaal mensen van de camping gedonderd ook voor kleinere vechtpartijen. Zou dit met de massaliteit te maken kunnen hebben gehad, met het feit dat het steeds meer een nationaal als een regionaal evenement wordt? Muzikaal stelde het allemaal eigenlijk geheel objectief gezien niks voor, dezelfde bands die er altijd komen, metal programma was dramatisch, dus wat nou nog de aantrekkingskracht is waardoor er een record aan mensen komt?

 0
Avatar BasP
di 30 jul 2013 08:49

BasP DownNOLA schreef:
Nou worden er al jaren ondanks de Goed Nieuws berichten massaal mensen van de camping gedonderd ook voor kleinere vechtpartijen. Zou dit met de massaliteit te maken kunnen hebben gehad, met het feit dat het steeds meer een nationaal als een regionaal evenement wordt? Muzikaal stelde het allemaal eigenlijk geheel objectief gezien niks voor, dezelfde bands die er altijd komen, metal programma was dramatisch, dus wat nou nog de aantrekkingskracht is waardoor er een record aan mensen komt?


Er komt gewoon veel rotvolk op af. Fijn dat zo'n festival er is, dan komen die mensen niet naar de festivals waar ik heen ga.

 0
Avatar QuintMidas
di 30 jul 2013 09:21

QuintMidas BasP schreef:
Er komt gewoon veel rotvolk op af.


Dat valt toch wel mee? Hoeveel mensen worden in een stad met 160.000 inwoners in het weekend naar een ziekenhuis afgevoerd of gearresteerd? Ik denk persoonlijk dat dat aantal nog hoger ligt dan op welk willekeurig festival met 160.000 bezoekers.

 0
geen avatar
do 01 aug 2013 15:54

wilm Jammer dat er zoiets gebeurd op de zwarte cross. Het gebeurde op 2 meter van mij. Het waren twee groepen die ruzie hadden en waarschijnlijk niet komen voor het festival. Dit is het enige wat ik tijdens de gehele zwarte cross heb meegemaakt. De sfeer was het gehele festival goed, dus jammer dat dit er dan wordt uitgehaald in de media.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.