Westerpop laat singer-songwriters thuis

Handsome Poets
Westerpop laat singer-songwriters thuis
Door HarmG op 12 augustus 2013 - 16:35 1 Op 30 en 31 augustus spelen meer dan 25 acts op het Delftse festival Westerpop, maar singer-songwriters zijn bewust niet uitgenodigd, zo meldt de organisatie. De promotor meldt dat het genre lijdt aan een overkill.

"Dieptepunt betreffende dit fenomeen, noemt hij het televisieprogramma “De beste singer-songwriter van Nederland”, waarbij het afgelopen seizoen als stoer bekendstaande “radio DJ’s” gaan zitten huilen op een jury-bankje. Bij het zien van deze huil-televisie brak mijn klomp, tijdens het kromtrekken van mijn tenen, aldus Steijger.", luidt het persbericht.

Westerpop vindt plaats op het sportterrein van het Grotius College(achter Delft CS). Het festival is gratis toegankelijk. Vorig jaar is het Delftse popfestival onder regenachtige omstandigheden bezocht door 13.500 bezoekers.Pukkelpop2013

VRIJGEKOMEN PUKKELPOP-TICKETS OPNIEUW UITVERKOCHTDe vrijgekomen tickets voor Pukkelpop zijn opnieuw uitverkocht. 1400...

AlcatrazMetalFestivalnews.jpg

ALCATRAZ METAL FESTIVAL 2014 IN DE BUITENLUCHT MET... Het Alcatraz Metal Festival vond dit jaar plaats op 10 augustus. Het festival...

REACTIES

Avatar BasP
ma 12 aug 2013 17:58

BasP Gelijk hebben ze.

 0
Avatar Rise
di 13 aug 2013 09:02

Rise Een van de redenen waarom ik dit jaar weer present ben! :)

 0
geen avatar
di 13 aug 2013 18:01

Magikarp Goed initiatief

 0
Avatar leaked
di 13 aug 2013 22:41

leaked Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.

 0
Avatar Keith
wo 14 aug 2013 08:14

Keith leaked schreef:
Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.


Bij HP is dat het geval maar over het algemeen heeft Westerpop elk jaar een zeer divers programma met juist veel namen die elders niet te zien zijn.

En Steijger heeft natuurlijk gelijk. Giel Beelen maakt een talent show omdat hij andere talent shows 'haat' omdat die niet over de muziek gaan. Sommige vinden dat een nobel streven, ik vind dat dit programma gewoon een talent show is met een andere inslag.

 0
Avatar jeroensiep
wo 14 aug 2013 12:46

jeroensiep leaked schreef:
Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.
Inderdaad en de Kraaien en weet ik veel wat voor meuk. Dit is gewoon meeliften op de bekendheid van 'de beste singer-songwriter'. Alleen om de mensen die het niet leuk vinden aan te trekken. Er zijn zoveel festivals die geen deelnemer hebben geboekt, alleen Westerpop maakt er een big deal van.

 0
Avatar Sailor
vr 16 aug 2013 01:26

Sailor jeroensiep schreef:
leaked schreef:
Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.
Inderdaad en de Kraaien en weet ik veel wat voor meuk. Dit is gewoon meeliften op de bekendheid van 'de beste singer-songwriter'. Alleen om de mensen die het niet leuk vinden aan te trekken. Er zijn zoveel festivals die geen deelnemer hebben geboekt, alleen Westerpop maakt er een big deal van.Je hebt gelijk, wanneer je logisch nadenkt. Alleen dit festival is geprogrammeerd voor Delftenaren en omgeving.Met weinig tot geen middelen heeft de organisatie toch een in mijn ogen een geweldig progamma samengesteld, gebaseerd op muziekkwaliteit en ook een sociaal aspect.Het zal ons een rotzorg zijn wat de mening is van mensen zoals Jeroensiep. Wij zijn Delftenaren en wij zijn trots om een Delftenaar te zijn.

 0
Avatar jeroensiep
zo 18 aug 2013 16:38

jeroensiep Sailor schreef:
jeroensiep schreef:
leaked schreef:
Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.
Inderdaad en de Kraaien en weet ik veel wat voor meuk. Dit is gewoon meeliften op de bekendheid van 'de beste singer-songwriter'. Alleen om de mensen die het niet leuk vinden aan te trekken. Er zijn zoveel festivals die geen deelnemer hebben geboekt, alleen Westerpop maakt er een big deal van.Je hebt gelijk, wanneer je logisch nadenkt. Alleen dit festival is geprogrammeerd voor Delftenaren en omgeving.Met weinig tot geen middelen heeft de organisatie toch een in mijn ogen een geweldig progamma samengesteld, gebaseerd op muziekkwaliteit en ook een sociaal aspect.Het zal ons een rotzorg zijn wat de mening is van mensen zoals Jeroensiep. Wij zijn Delftenaren en wij zijn trots om een Delftenaar te zijn. Het kan me dan ook geen moer interesseren dat je het niet met me eens ben, dat weerhoud me echt niet om mijn mening te geven. Of je trots bent op je stad en het festival heeft vrij weinig te maken met het feit dat ze zelf net zo goed bands programmeren die een overkill-status hebben. Als ze per toeval Micheal Prins hadden geboekt nog voor het programma van start ging had hij gewoon z'n mond dichtgehouden.

 0
Avatar Sailor
do 22 aug 2013 22:52

Sailor jeroensiep schreef:
Sailor schreef:
jeroensiep schreef:
leaked schreef:
Maar wel chef special en handsome poets laten komen. Over overkill gesproken. Die kun je ook op 10.000 andere festivals zien.
Inderdaad en de Kraaien en weet ik veel wat voor meuk. Dit is gewoon meeliften op de bekendheid van 'de beste singer-songwriter'. Alleen om de mensen die het niet leuk vinden aan te trekken. Er zijn zoveel festivals die geen deelnemer hebben geboekt, alleen Westerpop maakt er een big deal van.Je hebt gelijk, wanneer je logisch nadenkt. Alleen dit festival is geprogrammeerd voor Delftenaren en omgeving.Met weinig tot geen middelen heeft de organisatie toch een in mijn ogen een geweldig progamma samengesteld, gebaseerd op muziekkwaliteit en ook een sociaal aspect.Het zal ons een rotzorg zijn wat de mening is van mensen zoals Jeroensiep. Wij zijn Delftenaren en wij zijn trots om een Delftenaar te zijn. Het kan me dan ook geen moer interesseren dat je het niet met me eens ben, dat weerhoud me echt niet om mijn mening te geven. Of je trots bent op je stad en het festival heeft vrij weinig te maken met het feit dat ze zelf net zo goed bands programmeren die een overkill-status hebben. Als ze per toeval Micheal Prins hadden geboekt nog voor het programma van start ging had hij gewoon z'n mond dichtgehouden.Jeroen je hebt gelijk, jij hebt een mening en dat respecteer ik. Ik ken de mensen die dit festival met hart en ziel hebben georganiseerd( op vrijwillige basis) en ik ben daarom niet geheel onpartijdig. Maar neem van mij aan dat het organiseren van zo"n gratis festival in deze tijd een hels karwei is.

 0
Avatar Sailor
do 22 aug 2013 23:25

Sailor Ietwat meer respect voor zo'n festival zou op zijn plaats zijn. Maar dat is mijn persoonljke mening.By the way waar is mijn vriend "vidaloca". Ik ben een paar weken "off line" geweest.Oorzaak, activiteiten op het "zwarte cross"festival, wegens vermeende door buitenstaanders geuitte "handtastelijkheden", wat uiteraard nooit bewezen is.

 0
Avatar Keith
vr 23 aug 2013 12:29

Keith Miechiel schreef:
. Het komt bijna een beetje puberaal over en om er nu speciaal een persbericht naar buiten te laten gaan ....
Je boekt ze gewoon niet, omdat je dat niet wil. Dan wordt dat vanzelf wel duidelijk in je uiteindelijke line-up.


Het is waarschijnlijk ook gewoon een quote op basis van een vraag uit een interview. Op internet zie je tegenwoordig zoveel stukjes die uit zijn verband zijn getrokken als je het hele artikel in krant leest of op de radio hoort.

 0
Avatar jeroensiep
za 24 aug 2013 13:23

jeroensiep Het organiseren van zo'n festival is ook enorm veel werk, en daar heb ik als festivalganger ook zeker respect voor. Maar ze slaan zelf een beetje plank mis met dit bericht, promoot dan hetgeen dat je wél geboekt hebt in plaats van opscheppen over welke acts je niet hebt geboekt. Maar veel plezier op Westerpop verder, 13500 mensen trekken is ook niet zomaar wat.

 0
Avatar Haario
zo 01 sep 2013 00:42

Haario En wat bleek nou: singer-songwriter Jan Minnaard stond gewoon op het festival. Onder leiding van z'n Wolf in Loveland, ja, maar Douwe Bob staat ook niet in z'n eentje hoor.

 0
Avatar DarkHeist
wo 04 sep 2013 13:55

DarkHeist Lekker belangrijk of er wel of geen Singer-Songwriters staan. HET WAS WEER FEEST! Wat een heerlijk weekend heb ik weer gehad. Op naar volgend jaar!

 0
Avatar Haario
wo 04 sep 2013 22:38

Haario Helemaal eens! Het maakt mij ook niet uit, ik hou wel van singer-songwriters, maar het was behoorlijk gelul dus...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.