200 dagen cel geëist tegen zakkenrollers Indian Summer

Indian Summer 2013
200 dagen cel geëist tegen zakkenrollers Indian Summer
Door Marz667 op 01 oktober 2013 - 09:38 1 Tegen drie Roemenen is 200 dagen cel geëist, waarvan 60 dagen voorwaardelijk, wegens grootschalige diefstal van smartphones tijdens het Indian Summer Festival, afgelopen juni in Broek op Langedijk.

Acht Roemen staan voor de rechtbank in Alkmaar terecht voor deze rooftocht. Volgens de aanklaagster heeft de bende ,,een georganiseerde, planmatige aanpak gevolgd'' en voldoet die aan het daderprofiel van rondtrekkende Oost-Europese dievenbendes waarover de Universiteit van Utrecht onlangs een onderzoek publiceerde.

In totaal raakten tijdens het festival zo'n 250 mensen hun mobiele telefoon kwijt. Behalve de smartphones die bij de acht Roemenen werden aangetroffen, werden er ongeveer 130 gevonden in twee onbeheerde tassen op het terrein.


loveland

LOVELAND NEWYEAR KRIJGT TOM TRAGO, CARL CRAIG EN MEERTijdens de komende jaarwisseling zal Loveland in Muziekgebouw aan 't Ij een...

haldernpopnieuws

HALDERN POP BEGINT KAARTVERKOOP VANDAAG Het Duitse indie-festival Haldern Pop, vlak over de Nederlandse grens ter...

REACTIES

Avatar DownNOLA
di 01 okt 2013 12:42

DownNOLA En onderdeel van die plannen maakt ook uit gepakt worden en een tik op de vingers krijgen van justitie. Is in Boekarest bekend hoe men hier "straft" (em in de rest van de EU).

 0
Avatar Pietsie
di 01 okt 2013 21:30

Pietsie Zijn ze in ieder geval weer ruim op tot vrij voor het nieuwe festivalseizoen.

 0
Avatar Pietsie
wo 02 okt 2013 12:33

Pietsie *tot = tijd.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.