'Bospop moet uitbreiden'

bosnieuwsgroot
'Bospop moet uitbreiden'
Door HarmG op 21 oktober 2013 - 10:41 1 De organisatie van Bospop heeft gereageerd op de berichten rondom de verhuizing van het festival. Bospop moet verhuizen om kostendekkend te blijven, meent het festival. De capaciteit moet dit jaar omhoog naar 12.500 bezoekers.

De verklaring luidt als volgt:

Bospop wil graag HET classic festival van Nederland blijven. Het succes is naast de locatie, afhankelijk van een goed programma en een betaalbare entree. Dit laatste is alleen mogelijk als er voldoende mensen komen die de kosten van die line up dragen. Daarvoor is het nodig een vergunning te krijgen voor 12.500 betalende bezoekers, in plaats van de 9.000 totaal die de gemeente wil toestaan inclusief vrijwilligers en gasten.

Om die 12.500 bezoekers mogelijk te maken moet er meer ruimte worden gecreëerd. Bospop heeft voorgesteld om de markt en de festivaltent weg te laten en een tweede buitenpodium te plaatsen. Hierdoor komt 5000m2 extra ruimte vrij. Hierdoor komt er, ook met 12.500 bezoekers, per bezoeker meer ruimte dan afgelopen editie waarmee we ook de mensen die het afgelopen jaar te druk vonden tegemoet kunnen komen. Uitbreiding van veiligheidsmaatregelen als extra vluchtwegen etc. zal inherent zijn aan het aantal.

De gemeente is echter niet van plan om naar deze oplossing te kijken. Het festival is nu dan ook op zoek naar een alternatieve locatie.

Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



crosslinxnews

JOSE GONZALEZ VOOR CROSS-LINX Jose Gonzalez is toegevoegd aan het programma van rondreizend festival...

londoncallingnieuw

NEDERLANDSE BAND TAYMIR OPENT LONDON CALLING Het komt niet vaak voor, een Nederlandse band op London Calling. Toch mag de...

REACTIES

Avatar DownNOLA
ma 21 okt 2013 13:05

DownNOLA Famous last words? "We moeten uitbreiden". Kanttekening, het is goed dat ze het Classic Rock festival willen blijven, de bands die in dat genre zitten zijn over het algemeen 50+ tot 70+. Dus bestaan die nog over 10 of over zelfs maar 5 jaar???

 0
geen avatar
ma 21 okt 2013 18:47

Classicrocker Wat dacht je van de fameuze locatie op de Schans bij Lichtevoorde. Daar hebben in het verleden de beste Classic Rock festivals plaatsgevonden. Het vroegere Arrow festival weer nieuw leven inblazen? Zou mooi zijn!

 0
Avatar BasP
ma 21 okt 2013 18:51

BasP @Downnola: over tien jaar zijn bands als Motörhead (bandleden dan in de 70), Metallica (dan in de 60) en Slayer (ook dan in de 60) classic rock. ;)

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.