Directeur Lowlands reageert op kritiek

lowlandsnieuwsgroot
Directeur Lowlands reageert op kritiek
Door HarmG op 29 januari 2014 - 14:24 1 Nadat Lowlands bekendmaakte dat de kaartprijzen omhoog gaan, parkeren geld gaat kosten en het statiegeldsysteem verdwijnt, volgde veel kritiek van trouwe bezoekers. Ook de aangekondigde namen, waaronder Queens of the Age en Skrillex, vielen niet overal even goed. In een interview met Lowlove reageert Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg op die kritiek.

Zo vertelt hij dat de vele concurrenten in hetzelfde weekend ervoor zorgen dat de prijs voor bands omhoog gaat. Tickets worden daardoor automatisch duurder. Daarnaast investeert het festival in meer schoonmakers en verhoogden brouwerijen hun prijs, met duurder bier als gevolg.

Over de headliners zegt hij: "Queens Of The Stone Age is een geweldige headliner, ze hebben echt een topplaat gemaakt. En we zijn ons ervan bewust dat de vibe is dat dubstep dood is, maar Skrillex is wel founder van dat geluid en brengt binnekort zijn eerste album uit. Interessante man om te hebben."

Van Eerdenburg gaat daarnaast in op de overvolle Bravo, de lege tenten bij Nick Cave en Nine Inch Nails en meer. Lees het volledige interview bij Lowlove.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



pinkpop 20137

RTL: 'ROLLING STONES NAAR PINKPOP'Tja, of RTL Boulevard een betrouwbare bron is, laten we even in het midden,...

blur1

DAMON ALBARN NAAR ROCK WERCHTER Damon Albarn is toegevoegd aan het programma van Rock Werchter 2014, zo...

REACTIES

geen avatar
wo 29 jan 2014 18:09

Boemba Die gelinkte kritiek komt wel zo akelig verwend over. Vrij schaamteloos eigenlijk. Lowlands wil geld verdienen. Je hoeft hun product niet te kopen, je hebt nergens recht op, al was je er al bij in 1967.

 0
geen avatar
do 30 jan 2014 10:10

zoutwater Boemba schreef:
Die gelinkte kritiek komt wel zo akelig verwend over. Vrij schaamteloos eigenlijk. Lowlands wil geld verdienen. Je hoeft hun product niet te kopen, je hebt nergens recht op, al was je er al bij in 1967.


Helemaal mee eens. De hype over BKS is al net zo triest. Want wat staat daar nu eigenlijk aan originele bands? Elbow? Franz Ferdinand? En die zijn ook 20 Euro omhoog gegaan, en reken er maar op dat dat volgend jaar weer gebeurt.

 0
Avatar metalupyourass
do 30 jan 2014 10:25

metalupyourass Als het gewoon weer uitverkoopt zal Lowlands zich van die kritiek niet veel aantrekken natuurlijk.

Denk wel dat er misschien meer en meer mensen zullen twijfelen om naar Pukkelpop te trekken? Toch een goedkoper alternatief me dunkt. Maar ook daar moet je de laatste jaren niet al te lang wachten om een ticketje te kopen.

 0
Avatar tobyhazenberg
do 30 jan 2014 11:00

tobyhazenberg Lowlands heeft een andere doelgroep gekregen. En als je geld wilt verdienen en dat willen ze luister je naar die groep! Je speelt hier op in en dan interesseert je de oudere, vorige doelgroep geen ene reet als het toch weer uitverkocht raakt.

 0
Avatar DownNOLA
vr 31 jan 2014 23:41

DownNOLA Wat een populistisch rechts gebral van die van Eerdenburg in dat interview, zomaar groepjes bekersrapers en zelfs tentjesinsluipers benoemen, dat moeten we met z'n allen niet willen bespreken in het openbaar, toch?

 0
Avatar Niles3000
za 01 feb 2014 09:09

Niles3000 Het maakt toch niet meer uit, de hipsters komen toch wel... dat je de prijzen omhoog doet en mensen probeert te naaien is logisch als het festival binnen 3,86 seconden is uitverkocht... mensen komen toch wel. Jammer dat de hipsters het verpest hebben en de commercie het festival naar de knoppen helpt...

 0
Avatar Jochem92
za 01 feb 2014 12:05

Jochem92 Het is uiteraard vervelend dat het steeds duurder wordt, maar opmerkingen zoals "dat je de prijzen omhoog doet en mensen probeert te naaien is logisch" gaan natuurlijk helemaal nergens over!
De prijs die de consument betaalt voor het product, is uiteraard direct gelinkt met kosten die een bedrijf zoals Lowlands maakt. Er zitten winstmarges bij de bands, de bedrijven die het eten verzorgen, bij Grolsch en natuurlijk bij Lowlands zelf. En die worden echt niet groter. Dat is hoe onze economie werkt, ook bij je buurtsupertje.
Hou daarom op met die zielige opmerkingen en dat zelfmedelijden. Als je het te duur vindt, en dus het geld niet waard vindt, stop dan met zeiken en ga lekker een week met een goedkope vliegmaatschappij naar een toeristenpakhuis in bijvoorbeeld Turkije. Veel plezier daar, ik ga lekker een weekend genieten van muziek, festivalbier en mensen! Toedels!

 0
geen avatar
zo 02 feb 2014 19:52

Jan1 Alles is begrijpelijk, maar die Van Eerdenburg moet niet doen alsof het nog steeds een festival met een vooraanstaande line up is. Gewoon een leuk festival voor wie er zich thuis voelt. De muziekliefhebbers zoeken wel wat anders uit.

Nog een tip: op de Dijk achter de parkeerplaatsen kan je gratis parkeren.

 0
Avatar jeroensiep
di 11 feb 2014 20:07

jeroensiep zoutwater schreef:
Boemba schreef:
Die gelinkte kritiek komt wel zo akelig verwend over. Vrij schaamteloos eigenlijk. Lowlands wil geld verdienen. Je hoeft hun product niet te kopen, je hebt nergens recht op, al was je er al bij in 1967.


Helemaal mee eens. De hype over BKS is al net zo triest. Want wat staat daar nu eigenlijk aan originele bands? Elbow? Franz Ferdinand? En die zijn ook 20 Euro omhoog gegaan, en reken er maar op dat dat volgend jaar weer gebeurt. Je noemt nu expres de minst originele namen op, dat is pas triest. Bovendien staat er op BKS overdag een groot aantal originele kleine acts op het programma en niet diezelfde 3fm-meuk die overal gratis en voor niks te aanschouwen valt. Kijk naar Black Lips, Swans, Suuns, Swim Deep om maar iets noemen. Daarnaast staan topacts als Arctic Monkeys, Sigúr Ros en Portishead óók op het programma. Niets mis mee, lijkt me. En bovendien zijn lege tenten bij Nine Inch Nails en Nick Cave toch ook schandalig eigenlijk.

 0
geen avatar
ma 17 feb 2014 12:21

fatbirdsdont.. Blijkbaar is hier de algemene mening dat je geen kritiek op een fetival mag hebben ofzo? Wat ik inhoudelijk ook van het commentaar vind, kritiek op de line-up en op de prijzen lijkt me vrij relevant.

 0
geen avatar
ma 17 feb 2014 12:26

fatbirdsdont.. Als je naar de line-up van BKS kijkt, lijkt dit festival qua bands een veel spannender en gebalanceerder aanbod te verschaffen dan LL, dat is iets voor die Eerdenburg om over na te denken. Wereldmuziek- en nachtprogramering-wise wint LL ntrlk wel nog steeds.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.