Informatie 12e Roadburn Festival

Door COZ op 06 november 2006 - 11:13 1 Na het ruim van te voren uitverkochte en uiterst succesvolle 11de Roadburn Festival heeft de Roadburn-organisatie besloten er in 2007 een tweedaagse editie van te maken. Het 12de Roadburn Festival zal plaats vinden op vrijdag 21 april en zaterdag 22 april, 2007 in 013 te Tilburg. Hierdoor groeit het festival naar 4000 mogelijke bezoekers. Gedroomde headliners Neurosis, The Melvins en Blue Cheer zijn al door de organisatie vastgelegd.

Neurosis komt over uit Amerika voor een exclusieve Europese show. Hoewel de band uit Oakland, California al meer dan 20 jaar actief is, heeft Neurosis de laatste jaren nauwelijks nog opgetreden; de groep kiest alleen nog voor festivals of optredens die een meerwaarde voor de bandleden vormen. En met hun alles overrompelende mix van psychedelische (hard)rock, industrial en groove-metal vormde en vormt Neurosis nog steeds een grote inspiratiebron voor de postrock- en stoner-scene. De Roadburn-organisatie is daarom blij dat de band voor Roadburn 2007 heeft gekozen. Ook stoner-godfather Blue Cheer komt voor een exclusieve Europese show naar Roadburn, en zullen de nadruk leggen op hun proto-hardrock klassiekers van eind jaren zestig “Vincebus Eruptum” en “Outside Inside.”

Naast bovengoemde headliners maken nog ongeveer 25 andere cult-bands uit het psychedelische- , postrock- en stonergenre hun opwachting, waaronder Pelican, OM, Red Sparowes, Circle, Colour Haze, Sun Dial, The Hidden Hand, Amenra, Josiah, On Trial, Men of Porn, Acid King, Thrones, Siena Root en Krautrock-legende Guru Guru, die ooit een live-lp in het Amsterdamse Vondelpark opnamen.

Omdat de belangstelling uit het buitenland net als vorig jaar groot is, wordt er een heuse Roadburn-camping opgezet op Safari-park De Beekse Bergen. Daarnaast zullen er speciale festival bussen ingezet worden voor het vervoer van de camping naar het Tilburgse 013.

De voorverkoop begint op zaterdag 11 november. Er zijn dagkaarten € 27,50 (excl. serv. kosten) en weekendkaarten € 52,50 (excl. serv. kosten) te verkrijgen.London Calling nieuws

LONDON CALLING RAZENDSNEL UITVERKOCHT, PLUS 2 NIEUWE...Wie nu nog besluit het London Calling festival te bezoeken zal niet meer bij...

Noorderslag/Eurosonic

NIEUWE ACTS EUROSONIC BEKEND Aanstaande zaterdag start de voorverkoop voor het Eurosonic festival, dat als...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.