Buurtbewoners starten petitie tegen tweede Tomorrowland-weekend

tomorrowlandnews.jpg
Buurtbewoners starten petitie tegen tweede Tomorrowland-weekend-
Door Marz667 op 04 februari 2014 - 16:50 1 Enkele inwoners van Boom en Rumst vinden de hinder van twee weekends Tomorrowland te veel van het goede. Daarom zijn ze een petitie gestart en hebben ze een advocaat - die eerder al de zes buurtbewoners verdedigde die de Sinksenfoor wegwillen - in de arm genomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Ze zijn niet alleen gestart met een online petitie, ze hebben ook een advocaat ingeschakeld om met de organisatoren te overleggen. "Alles wat bij Tomorrowland komt kijken zorgt ervoor dat wij tijdens het festival niet kunnen slapen en manifest verstoord worden in ons wooncomfort", klinkt het bij de ontevreden buurtbewoners. "Om nog maar te zwijgen over de geluidsoverlast en de gigantische ecologische voetafdruk. Boom en Rumst dreigen twee weken lang onleefbaar te worden."

Als het van de initiatiefnemers afhangt, zal het tweede weekend er dit jaar niet komen. Meer nog, volgens Griet Cnudde, hun advocate, zijn er ook voldoende juridische middelen om de uitbreiding bij de rechter aan te klagen: Tomorrowland zou volgens haar immers niet over een aantal belangrijke vergunningen beschikken. Al wordt dat door de organisatie resoluut ontkend.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Robert Plant7

ROBERT PLANT OP PINKPOP 2014 Robert Plant , voornamelijk bekend van Led Zeppelin, is dit jaar met zijn...

Northside

LANA DEL REY, ST VINCENT, WHITE LIES E.A. OP NORTHSIDE Lana Del Rey, Rudimental, St Vincent, White Lies, Baby in Vain en Donkey...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.