Tilburg komt met festival The Art of Noises

the art of noises
Tilburg komt met festival The Art of Noises
Door JenniferWorrell op 27 maart 2014 - 09:59 1 De stad Tilburg komt binnenkort met een gloednieuw festival dat in het teken staat van de kunst van herrie, namelijk The Art of Noises. Het festival focust zich op muziek waarbij synthesizerherrie centraal staat. Het idee voor deze muziek ontstond 100 jaar geleden door Luigi Russolo, die nieuwe geluiden zoals het geluid van auto's, vliegtuigen en fabrieken in de muziek wilde gebruiken. Hierdoor ontstonden uiteindelijk nieuwe elektronische instrumenten die onder andere deze geluiden konden genereren.

Het festival krijgt geen subsidies en moet het voornamelijk hebben van crowdfunding. Bezoekers kunnen tevens zelf beslissen hoeveel elk programma waard is.

Het festival vindt plaats op 16, 20 en 21 april en op deze dagen zullen er allerlei concerten, workshops, demonstraties en lezingen worden gegeven. Aangezien er per dag voor maar 80 mensen plaats is, moet er van tevoren gereserveerd worden. Dit kan via de website van het festival.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



bevrijdingsfestivalamsterdam

LINE-UP BEVRIJDINGSFESTIVAL AMSTERDAM ROND MET O.A....De line-up van Bevrijdingsfestival Amsterdam is rond. Beans & Fatback,...

couleurcafenews

BOOTSY COLLINS & THE FUNK UNITY BAND, CASSIUS EN... De affiche van het festival Couleur Café wordt alsmaar kleurrijker met de...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.