Roskilde Festival vervangt twee podia

Door HansHilberts op 28 december 2006 - 13:01 1 Elk jaar maakt Roskilde een paar kleine aanpassing aan de podia. Vorig jaar werd de grote geluidstoren voor het Orange podium weggehaald zodat het zicht verbeterde. Dit jaar zijn er nieuwe designs en invulling gegeven aan het podium Ballroom en het Metropool.

Na 10 succesvolle jaren, is het einde gekomen aan de jarenlange trouwe dienst van deze tenten. Sinds 1997 wist de Ballroom grote verrassingen te presenteren op het Roskilde Festival. Nu is het tijd voor een nieuwe invulling. De nieuwe tent heet Astoria en geeft ruimte voor nieuwe vormen van expressie en vertoon. In de tent zullen overdag de intiemere acts spelen, terwijl er in de avond ruimte is voor een club stage met energieke feesten. Astoria maakt ruimte voor een intieme sfeer tussen de artiest en het publiek. Dit alles wil zeker niet zeggen dat er geen wereldmuziek meer te zien is op Roskilde, deze acts zullen te zien zijn verspreid over de verschillende podia van het Roskilde Festival.

De tweede verandering is de komst van het podium Roskilde Cosmopol. Electronische muziek gefuseerd met andere vormen van expressie. Een nieuwe hotspot voor de underground urban genres. Er is ruimte voor hiphop, dancehall, grime, R&B, urban world music, neo soul en meer organische electronische muziek. Het komt allemaal op een nieuw podium waar ruimte is voor bands, DJs, breakdance en rap battles ook op het visuele gebied is er veel te zien. De tent heeft ruimte voor 6.000 personen.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Graspop Metal Meeting 200330

EERSTE VIER VOOR GRASPOP METAL MEETING 2007Het festival zelf laat helaas nog niks los, maar wanneer je langs bepaalde...

Vuurwerk11

FESTIVALINFO-TEAM JAARLIJSTJES! Er is haast geen ontkomen aan, het is weer jaaroverzichtentijd! Natuurlijk...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.