Festivaltent Pukkelpop ingestort door plaatselijke storm

Pukkelpop Clubtent ingestort 2014
Festivaltent Pukkelpop ingestort door plaatselijke storm
Door klaask op 12 augustus 2014 - 16:01 1 Op het terrein van Pukkelpop is door een plaatselijke storm de Clubtent gedeeltelijk ingestort. Dat meldt de organisatie via Twitter. Er zijn naar het zich laat aanzien geen gewonden gevallen.

Het instorten van de tent roept herinneringen op aan de tragische 18e augustus 2011. Toen kostte noodweer vijf festivalgangers het leven.

Pukkelpop begint aanstaande donderdag 14 augustus. Over eventuele programmawijzigingen of annuleringen zijn tot op heden geen uitspraken gedaan.

update: Volgens de Vlaamse omroep VRT zou de tent volledig opgezet en gekeurd zijn.

Foto via @tomwynantsFKA twigs

FKA TWIGS NAAR AMSTERDAM EN BRUSSEL FKA twigs komt in oktober voor twee concerten naar Nederland en België. Op...

ADE 2014 Amsterdam Dance Event

MODESELEKTOR CUREERT MELKWEG-AVOND TIJDENS AMSTERDAM... Modeselektor stelt tijdens ADE onder de naam Modeselektion een avond samen...

REACTIES

Avatar tbeest
di 12 aug 2014 17:06

tbeest Volledig opgezet en gekeurd. Hmm, dat geeft een dodelijke onzekerheid voor toekomstige stormen. Lekker dan. Hoe kan dit?

 0
geen avatar
di 12 aug 2014 20:15

Xryff Ik mag hopen dat ze nog met de voorbereidingen bezig waren en dat 'ie daarom nog niet goed vast stond... ik was er bij in 2011 en dat was niet tof. Toch wordt dit jaar mijn 5e Pukkelpop, want ik heb verder nooit iets te klagen gehad. Maar dit soort dingen... krijg ik toch wel weer kippenvel van, bah!

 0
Avatar tbeest
di 12 aug 2014 23:24

tbeest Ik maak me daar serieus zorgen over. Blijkbaar was ie dus al opgezet, vastgesjord en gekeurd. Ook hier http://www.festivalblog.be/festivals/tent-club-wordt-vervangen wordt door Top Tents aangegeven dat ze eigenlijk niet weten waarom het is gebeurd. Zo lang je dat niet precies weet, wie zegt - ook al is de kans klein - dat zo'n drama niet nog een keer kan gebeuren. Of hoe veilig ben ik dan op Lowlands... Blijft over dat we dan maar een plaatsje moeten zoeken in open veld, hurken en wegduiken? Op deze manier zijn tenten niet te vertrouwen, ook al heb je misschien te maken met een zeldzame ruk-/valwinden.

 0
Avatar Snikkertje
do 14 aug 2014 16:46

Nikkertje @TBeest
Wat er op PP is gebeurd is verschrikkelijk, maar zoiets gebeurt eens in de 100 jaar. Ik zou mijn plezier op festivals niet laten vergallen door die gedachte...

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.