D66 pleit voor terugkeer xtc-tests op festivals

AmsterdamDanceEvent
D66 pleit voor terugkeer xtc-tests op festivals
Door Anjelica op 21 oktober 2014 - 13:16 1 In de toekomst moet het weer mogelijk worden om op festivals de kwaliteit van xtc te laten controleren. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp laat maandag weten dat D66 dit voorstelt naar aanleiding van het overlijden van 3 bezoekers van Amsterdam Dance Event.

Tot 2002 was het mogelijk om pillen te laten testen op festivals en andere feesten, maar dit werd afgeschaft door kabinet Balkenende I. Bergkamp legt uit dat de mogelijkheid werd afgeschaft omdat de drugs sowieso verboden zijn en tests dus onnodig.

Bergkamp is zich hiervan bewust maar vindt dat het kabinet toch meer voorlichting moet geven. D66 is niet de eerste partij die pleit voor de terugkeer van drugstesten. Vorig jaar zette SP zich er ook al voor in. Toen werd het voorstel door staatssecretaris Martin van Rijn verworpen. Volgens hem bieden de testen niet genoeg zekerheid.

Het Parool meldt dat er ook in de Amsterdamse politiek gereageerd wordt op de incidenten tijdens ADE. In de stad willen SP, D66 en GroenLinks ook een herinvoering van de drugstests. Het Amsterdamse CDA daarentegen pleit voor meer controles zodat feesten drugsvrij worden.


Altijd op de hoogte van al het festivalnieuws?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



catch festival

BLOKKENSCHEMA CATCH FESTIVAL BEKEND GEMAAKTOp 31 oktober vindt in TivoliVredenburg de eerste editie van het...

ADE 2014 Amsterdam Dance Event1

DERDE BEZOEKER ADE OVERLIJDT DOOR DRUGSGEBRUIK Zondagmorgen is een derde bezoeker van Amsterdam Dance Event overleden na...

REACTIES

Avatar Snikkertje
di 21 okt 2014 19:40

Snikkertje Een optie is ook dat bezoekers stoppen met pillen eten.

 0
Avatar pijpknert
wo 22 okt 2014 12:08

pijpknert De beste optie is dat D'66 stopt!

 0
geen avatar
za 25 okt 2014 12:55

Oneme Wat een domme reacties zeg. Allereerst heeft XTC in de laatste 20 jaar minder dan 100 doden op zijn geweten dat is een gigantisch stuk minder dan alcohol. Als we ook nog eens kijken naar verslavingen, ongelukken en agressiviteit dan scored XTC daar ook vele malen beter. Maar of je nou voor of tegen XTC bent, wat zeker is dat het sowieso wel gebruikt gaat worden. Dan is het toch goed dat je het kan testen. Voor als er wel een slechte pil tussen zit. Goed plan dus van D66.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.