Wet tegen hoge doorverkoopprijzen rond september door Eerste kamer

kaarten
Wet tegen hoge doorverkoopprijzen rond september door Eerste kamer
Door GraciaVisscher op 15 juli 2015 - 12:39 1 Al sinds 2008 is SP-Kamerlid Jasper van Dijk bezig met dit voorstel maar nu lijkt er eindelijk wat mee gedaan te worden. Het wetsvoorstel dat hoge prijzen bij secondary ticketing moet tegengaan wordt na de zomer in de Eerste Kamer behandeld. Dit meldt het kamerlid in een artikel van de Volkskrant.

Onderdeel van de wet is dat de wederverkoper altijd de originele kaartprijs moet melden bij een doorverkoop en dat een prijsverhoging boven de 20 procent strafbaar wordt. Van Dijk: “Ik stel mezelf als doel dat de wet rond september aan de Eerste Kamer wordt aangeboden en aangenomen.''

Het Volkskrant-artikel waarin Van Dijk zijn uitspraak doet, meldt overigens ook dat de markt voor secundaire handelaren moeilijker is geworden doordat de consument, onder meer door bewustwordingscampagnes als WeetWaarJeKoopt.nl, steeds beter de weg naar officiële ticketingkanalen weet te vinden.


Amstelveen City Blues

NIEUW BLUESFESTIVAL IN AMSTELVEENOp zaterdag 28 november vindt de eerste editie van Amstelveen City Blues...

Klokgebouwnieuws

EPIC METAL FEST KONDIGT NIEUWE NAMEN AAN Het Eindhovense festival Epic Metal Fest maakt nieuwe namen bekend voor de...

REACTIES

Avatar QuintMidas
wo 15 jul 2015 14:59

QuintMidas Mooi zo. Hoog tijd dat dit soort handelaren/oplichters in zakelijk opzicht de nek wordt omgedraaid.

 -1
Avatar Rickwon
wo 15 jul 2015 16:26

Rickwon Zou inderdaad eens tijd worden.
Ticketbureau's die tegen woekerprijzen kaartjes verkopen en zelfs al vóór de vvk worden er op Marktplaats kaartjes aangeboden door zwarthandelaren.
Ik kan me herinneren dat er toentertijd een maximale prijsverhoging van 10% werd geopperd maar ach, het begin is er dan in elk geval.
Vraag me alleen af hoe ze bijv. Marktplaats advertenties in de gaten gaan houden? Watchdog? Meldpunt?

 2
geen avatar
wo 15 jul 2015 21:15

eatsleeprave.. Verbied het doorverkopen dan meteen helemaal!

20% is nog een flinke marge met helemaal niets doen, en geen kosten verder...

 -1
geen avatar
do 16 jul 2015 02:01

bram53 Leuk. Maar als een concert uitverkocht is op ticketmaster kan je via hun site nog wel tickets kopen via seatwave. Dus de officiële verkoper van kaartjes verkoopt illegaal tickets. Waarom wordt dit ook nog steeds toegestaan.

 0
Avatar deHertog
do 16 jul 2015 08:19

deHertog Als niemand gewoon t in zn hoofd haalt 145 euro te betalen voor een avondje Linkin Park dan is het nog veel sneller afgelopen

 0
geen avatar
do 16 jul 2015 13:34

eatsleeprave.. Snap sowieso niet dat mensen betalen voor dat valse gejank van lp.

 0
geen avatar
vr 17 jul 2015 17:35

bubbels Handel zal altijd blijven en zeurpieten ook die altijd te laat zijn bij een voorverkoop.

 -1
geen avatar
vr 17 jul 2015 22:42

eatsleeprave.. Dat opkopen, heeft NIETS met te laat zijn te maken, zeker als het binnen 20 min uitverkocht is zoals bij de FF.

 0
Avatar Barracuda
zo 19 jul 2015 16:55

Barracuda Deze geldklopperij dateert al van heel lang geleden. In de 80er jaren zijn er diverse vragen en reacties verzameld en naar de overheid gestuurd om een 'eventuele' monopoliepositie van MOJO op termijn te kunnen voorkomen. Daar is nooit iets mee gedaan!!! Nu is het inmiddels al jaren zover dat dit daadwerkelijk zo is geworden en dus MOJO festivals en zalen kan maken of breken, triest is dat. Een voorbeeld is al het Bospop Festival; duizenden bezoekers willen het graag op het 'kleinere' sportpark Boshoven terug maar omdat het voor MOJO dan te weinig geld zou opleveren, zouden ze zich dan terug trekken waardoor een hoop (vnl buitenlandse) artiesten dan niet meer worden aangeboden (door Mojo dus). Voor een hoop bezoekers zou dat helemaal geen punt zijn, maar de druk van MOJO doet de organisatie buigen en toegeven....
Maar als ze na zo lange tijd pas iets gaan doen tegen dit soort praktijken, ben je beperkt, het is al veel te ver gekomen. Natuurlijk is het verstandig om nog wat te doen, om het niet nog verder te laten komen, maar dit had al 30 jaar eerder serieus genomen moeten worden...

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.