Amsterdam Dance Event in gesprek met buitenlandse partijen

ADE Amsterdam Dance Event
Amsterdam Dance Event in gesprek met buitenlandse partijen
Door GraciaVisscher op 09 september 2015 - 11:29 1 Het Amsterdam Dance Event is allang niet meer alleen interessant voor Nederland. Het evenement, dat dit jaar weer van 14 t/m 18 oktober plaats zal vinden, is uitgegroeid tot een wereldwijd netwerkmoment voor de dance wereld. Dit blijft dan ook niet onopgemerkt in het buitenland.

De organisatie van Amsterdam Dance Event is op dit moment in gesprek met zes buitenlandse partijen om 'iets' te doen met ADE in het buitenland. Om welke regio's dit zijn wil ADE-directeur Richard Zijlma niet melden, aldus Entertainment Business.

ADE is het wel over een ding eens. "Het doel blijft altijd het onder de aandacht brengen van Nederlandse muziek in het algemeen en in het bijzonder de Nederlandse copyright - de schrijvers en componisten - die we zo goed mogelijk willen begeleiden richting de markt. In het geval ADE is dat inmiddels de wereldmarkt."

Buma Cultuur-directeur Frank Helmink: "Met het merk ADE is heel veel meer mogelijk. We zijn echter heel selectief, want uiteindelijk moeten de stappen die we zetten wel daadwerkelijk iets opleveren voor de Nederlandse componisten en tekstdichters. Zodra wij het gevoel hebben dat we onder de ADE-vlag buiten de landsgrenzen van één plus één drie kunnen maken, zullen we dat zeker doen."Evil Superstars1

EVIL SUPERSTARS NAAR LE GUESS WHO? EN SONIC CITYGoed nieuws voor het Utrechtse festival Le Guess Who? en het Belgische...

Pandafest

TWEEDE RIJTJE NAMEN PANDAFEST Pandafest houdt de vaart erin. Nadat vorige week de eerste namen...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.