Greenpeace projecteert film op kolencentrale

Naomi Klein - This Changes Everything
Greenpeace projecteert film op kolencentrale
Door RobZ op 18 september 2015 - 14:46 1 Op zaterdagavond 26 september is de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam het decor voor de gratis voorpremière van de nieuwe documentaire van Avi Lewis, gebaseerd op het geruchtmakende boek van Naomi Klein; ‘This Changes Everything’. De kolencentrale doet tijdelijk dienst als bioscoop, aangezien de documentaire op de kolencentrale wordt geprojecteerd.

De voorpremière wordt georganiseerd door Greenpeace, Milieudefensie en Fossielvrij Nederland en maakt onderdeel uit van een wereldwijde actiedag. Maatschappelijke organisaties vragen deze dag aandacht voor het klimaat en klimaatverandering en roepen op tot actie in de aanloop naar de klimaatonderhandelingen in Parijs eind dit jaar. Kolencentrales zorgen voor veel uitstoot van CO2 en dragen hierdoor sterk bij aan het opwarmen van de aarde.



‘This Changes Everything’ is een nieuwe documentaire over klimaatverandering, gebaseerd op het spraakmakende van boek van Naomi Klein. De film portretteert 7 gemeenschappen in de frontlinies van klimaatverandering.

De voorpremière is gratis bij te wonen en het programma start om 19.30 uur. Meer info vind je hier


Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Project Hardcore

LINE-UP PROJECT HARDCORE BEKENDOok deze winter zal Project Hardcore weer plaats vinden. Ditmaal strijkt...

Roadburn 2016

ACHT NAMEN TOEGEVOEGD AAN DE LINE-UP VAN ROADBURN... De voorbereidingen voor de 21e editie van Roadburn Festival zijn alweer in...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.